به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه، آیین تجلیل از اسفندیار رشیدی، نویسنده و شاعر کرمانشاهی در دومین ویژه برنامه «از تبار قلم» به همت اداره کل کتابخانه های استان کرمانشاه و با حضور ابراهیم رحیمی زنگنه، سرپرست فرمانداری کرمانشاه؛ معصومه حسنی خونسار، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه؛ فرشید یوسفی نویسنده پیشکسوت کرمانشاهی؛ افشین آزادی، رئیس حوزه هنری کرمانشاه؛ منوچهر پروینی، دبیر محفل ادبی بیستون؛ افشین آزادی، رئیس بسیج هنرمندان استان کرمانشاه؛ احسان حیدریان، عضو شورای شهر کرمانشاه؛ شاعران و نویسندگان محافل ادبی استان و سایر مسئولین ادارات فرهنگی استان روز سه شنبه ۲۱ تیرماه سالجاری در سالن اجتماعات این اداره کل برگزار شد.
عشق ناممکنها را ممکن میکند
اسفندیار رشیدی در این مراسم ضمن تشکر از اداره کل کتابخانه های استان کرمانشاه در برگزاری این مراسم گفت: انسان به هرچیزی که توجه کند شعور آن موضوع را توسعه میدهد، لذا این اداره کل با توجه به چنین موضوعات بنیادینی در حال توسعه شعور فرهنگی است که امیدواریم برکات بسیاری برای استان کرمانشاه داشته باشد.
وی در ادامه بیان کرد: برای توسعه فرهنگی باید به جای تعویض مدیریت ها، نهادها و سازمانها روش های خود را تغییر دهند و برنامه های بنیادی و تحولی برگزار کنند اکنون نهاد کتابخانه های عمومی کشور راه تحول را پیش گرفته و اهداف بنیادین و تحول گرایی برای کتابخوان کردن افراد جامعه دارد لذا با اجرایی کردن برنامه های فرهنگی ترویجی این موضوع برای همه ملموس می باشد.
شاعر کتاب «شکوفه من از بلوط بگو» با اشاره به اینکه رویکرد نهادها و سازمان ها باید تغییر کند و همانند اداره کل کتابخانه ها به سمت جریان سازی های فرهنگی و هنری سوق پیدا کند، افزود: علاوه بر تغییر رویکرد نهادها باید افرادی هم که در این نهادها کار میکنند، هم تغییر رویکرد دهند، که در این صورت میتوانیم به تغییر مسیر جامعه به سمت خوبی ها، امیدوار باشیم.
رشیدی با اشاره به اینکه عشق ناممکن ها را ممکن میکند در قالب خاطره ای عنوان کرد: روزی همه دانش آموزان یک مدرسه در کنکور قبول میشوند و به دستور وزیر وقت، تیمی برای فهمیدن علت این موفقیت راهی مدرسه میشوند و متوجه میشوند یک مدرسه معمولی است با امکانات معمولی اما پنج معلم دارد که عهد بسته اند در زمان های خارج از کلاس با بچه ها کار کنند و لذا این معجزه عشق است.
وی با بیان اینکه ادبیات بنیان فرهنگ است افزود: همه خاطرات و تجارب ما در زبان وجود دارد، به نحوی که ما در زبان سکونت داریم و این ادبیات و زبان است که بدی ها را میسوزاند و جان آدمی را به پهنای ذهن عمق میبخشد.
گفتنی است اسفندیار رشیدی یکی از مفاخر ادبی و فرهنگی کرمانشاه، شاعر و نویسنده ای برجسته است که تاکنون چهار اثر ارزشمند با نامهای «هشت فیلسوف معاصر»، «گام به گام با شعر نو، از نیما تا قیصر» کتاب«شکوفه من از بلوط بگو» و کتاب «چهل پنجره به سمت آفتاب» منتشر شده است.
فرهنگ سپاسگذاری در کرمانشاه باید بهبود یابد
ابراهیم رحیمی زنگنه، سرپرست فرمانداری کرمانشاه هم در این مراسم تجلیل از بزرگان و مفاخر کرمانشاه را یکی از بهترین کارها در راستای توسعه فرهنگ سپاسگزاری دانست و افزود: متاسفانه فرهنگ سپاسگزاری از بزرگان فرهنگ و ادب در کرمانشاه ضعیف است و باید بهتر شود و همه دستگاه های متولی باید دغدغه خود را نسبت به این موضوع بیشتر کنند.
رحیمی زنگنه، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه شخصیت ها و مفاخر بزرگی در همه حوزه ها دارد که نتوانستیم آنها را شاید بهتر معرفی کنیم، افزود: این شخصیت های برجسته فرهنگی و هنری را در درجه اول باید بشناسیم و به جامعه معرفی کنیم.
وی فرهنگ را اساس توسعه پایدار در هر جامعه ای دانست و در ادامه اظهار داشت: تا زمانی که حوزه فرهنگ متحول نشود، اتفاقی در سایر حوزه ها نمی افتد لذا همه نهادها و دستگاه های اجرایی کرمانشاه هم باید در این زمینه فعال شوند.
رحیمیزنگنه، با اشاره به اینکه استاد اسفندیار رشیدی منتقد ادبی خوبی است و به زیبایی شعر نو میسراید، افزود: او فردی صاحب اندیشه، متفکر و دارای شناخت کافی از فلاسفه جهان است.
استان کرمانشاه مهد علما، ادبا، شعرا و فرهیختگان است
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه نیز در ادامه این مراسم ویژه برنامه «از تبار قلم» را خوش سلیقه گی نهاد کتابخانه های عمومی دانست و گفت: در اولین ویژه برنامه از استاد «علی سهامی» نویسنده کرمانشاهی تجلیل شد و امروز هم در دومین ویژه برنامه با نظر اصحاب فرهنگ و هنر و مجموعه نویسندگان از استاد «اسفندیار رشیدی» شاعر و نویسنده برجسته کرمانشاهی تجلیل و قدردانی میشود.
معصومه حسنیخوانسار، با اشاره به اینکه استان کرمانشاه مهد علما، ادبا، شعرا و فرهیختگان بسیاری است، افزود: این اولین برنامه تجلیل نبوده کما اینکه تاکنون از نویسندگان و شاعرانی چون استاد محمد جواد محبت، استاد مالمیر، استاد علی سهامی و استاد فرشید یوسفی هم تجلیل شده و تلاش میکنیم این برنامه ها ادامه داشته باشد.
وی ضمن تشکر از محفل ادبی بیستون که توانسته برنامه های متعددی با حضور شاعران و نویسندگان کرمانشاهی برگزار کند گفت: این محفل که تاکنون برنامه های شاخصی تدارک دیده قصد دارد بگوید هر کسی که قلم به دست می گیرد می تواند کارهای بزرگی انجام دهد و سبک زندگی را تغییر دهد.
«عصر شعر دهکده» میتواند استعدادهای روستاهای کرمانشاه را شناسایی کند
منوچهر پروینی، دبیر محفل ادبی بیستون هم در این مراسم با اشاره به اینکه بعد از مدت ها به دلیل شیوع کرونا، محافل ادبی بیستون با حضور شاعران به صورت حضوری برگزار میشود گفت: تاکنون ۲۰ جلسه محفل ادبی بیستون را تشکیل دادیم و علاوه بر این محفل برنامه هایی چون «حدیث ماه خراسان»، نقد کتاب «کد ۲۴» ، نقد کتاب «اینک شوکران» و نقد و بررسی شعر نظامی در این اداره کل برگزار شده است.
«منوچهر پروینی» در ادامه ۲ برنامه را برای اجرا پیشنهاد داد و افزود: برنامه «بهار با نظامی» با حضور اعضای انجمن خوشنویسان و همچنین «عصر شعر دهکده» که میتواند استعدادهای موجود در همه جای استان کرمانشاه خصوصاً روستاها را شناسایی کند.
در پایان برنامه مهرسا جلیلوند عضو کتابخانه عمومی امیرکبیر کرمانشاه قطعه ای از شاهنامه خوانی را اجرا کرد و از اسفندیار رشیدیشاعر و نویسنده کرمانشاهی؛ منوچهر پروینی دبیر محفل ادبی بیستون؛ فرشاد جمشیدی مسئول محافل ادبی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه با اهداب لوح یادبود نهاد کتابخانه های عمومی کشور تقدیر و قدردانی به عمل آمد.
ارسال نظر