سه‌شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۰

همایش ملی «از تبار قلم» با تجلیل از میرعماد الدین فیاضی در گیلان برگزار شد؛

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

همایش ملی «از تبار قلم» با تجلیل از میرعماد الدین فیاضی در گیلان

دومین دوره ویژه برنامه ملی «از تبار قلم» به همت اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان و با همکاری بنیاد شهید و امور ایثارگران استان و با تجلیل از میرعماد الدین فیاضی، نویسنده ۱۸ عنوان کتاب در حوزه ادبیات دفاع مقدس در رشت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان، ویژه برنامه ملی «از تبار قلم» استان گیلان امروز سه شنبه (۲۸ تیر) با حضور پریسا خیرخواه، سرپرست اداره‌کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان؛ سرهنگ مصطفی منزوی، معاون فرمانده بسیج کارمندان گیلان و مسئول بسیج کارکنان ادارات؛ زهرا بدن آرا، معاون امور کتابخانه ها و همکاری های اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ جمعی شعرا، نویسندگان، چهره های فرهنگی، مسئولین دستگاه های اجرایی استان، روسای ادارات کتابخانه های عمومی شهرستان های ماسال، صومعه سرا، بندر انزلی و شفت، کتابداران کتابخانه های عمومی، اصحاب رسانه و قلم و دوستداران ادبیات جنگ و دفاع مقدس با تجلیل از میرعماد الدین فیاضی، نویسنده مطرح گیلانی و مولف بیش از ۱۸ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس با اجرای علیرضا ژاله جو، مسئول امور فرهنگی و محفل ادبی دکتر معین اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان به میزبانی سالن اجتماعات شاهد و ایثار بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان برگزار شد.

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

خیرخواه: نوشتن ابزاری موثر در تحقق مطالبات و انتظارات رهبری است

سرپرست اداره کل اموراجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان در این محفل فرهنگی که به منظور تجلیل از نویسندگان و اصحاب قلم و به همت نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای دومین سال در حال برگزاری است با بیان اینکه قلم اثرگذاری بالایی در جامعه دارد، گفت: نوشتن ابزاری موثر برای تحقق مطالبات و انتظارات رهبری است.

پریسا خیرخواه همچنین انتقال رشادت ها و دلاورمردی های مردان و زنان این مرز و بوم به نسل آینده میهن را از مهمترین نیازهای کشور در عرصه های فرهنگی عنوان کرد و گفت: همه ما می‌توانیم با قلم به آیندگان بیاموزیم که چگونه زیستیم و چگونه به زندگی نگاه می‌کنیم.

وی با اشاره به جایگاه رفیع نوشتن و ادبیات در معرفی بزرگان و قهرمانان ملی بیان کرد: با قلم خود می‌توانیم نقش شهدا در انقلاب و عزت کشور را به آیندگان انتقال دهیم.

سرپرست اداره‌کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با بیان اینکه نوشتن یکی از ابزار مؤثر برای تحقق مطالبات و انتظارات رهبری است، عنوان کرد: تورق تاریخ نحوه زیستن شهدا و بزرگان را به ما نشان می‌دهد و نسل جدید می‌توانند از این طریق الگوبرداری کنند.

خیرخواه تصریح کرد: باید سطح فرهنگ و علمی خود را به جایی برسانیم تا از کلمات به نحو احسن برای تحقق اهداف عالیه استفاده کنیم.

وی با تاکید بر انتقال اثرگذار آموزه‌های دینی به جوانان بیان کرد: چیزی را که می‌بینیم بنویسیم زیرا نوشتن اثر قوی‌تری از دیدن دارد و در تاریخ ماندگار می‌شود.

سرپرست اداره‌کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با اشاره به اینکه علم و مهارت نوشتن را باید در کتب درسی ثبت کنیم، افزود: دانش آموزان باید بدانند که از بهترین نوشته‌ها الگو پذیری و تاثیرپذیری داشته باشند.

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

بدن آرا: ادبیات دفاع مقدس تجلی مقاومت ملت ایران است

معاون امور کتابخانه‌ها و همکاری های اداره کل کتابخانه های عمومی گیلان نیز در این همایش با بیان اینکه نهاد کتابخانه‌های عمومی گیلان برای دومین سال متوالی به منظور پاسداشت اهالی قلم، اقدام به برگزاری ویژه برنامه ملی «از تبار قلم» می کند گفت: این ویژه برنامه تجلیل از فرهنگ کتابخوانی و اهالی قلم استان است و در کنار این برنامه ملی، جشنواره و برنامه‌های فرهنگی متعددی با هدف گرامیداشت نویسندگان، شاعران و کتابخوانان برجسته استان برگزار می‌شود.

زهرا بدن آرا با تقدیر از زحمات «میرعماد الدین فیاضی» که در حوزه تاریخ شفاهی دفاع مقدس بسیار تلاش کرده اظهارداشت: دومین ویژه برنامه تبار قلم با هدف تجلیل از زحمات این نویسنده گیلانی دفاع مقدس برگزار شده است.

بدن آرا در ادامه با بیان اینکه تمام ملت‌هایی که تاریخ آنها با جنگ همراه بوده سعی بر آفرینش ادبیات جنگ و مقاومت داشتند، افزود: این ادبیات برای همه کشورهای درگیر جنگ یک ارزش محسوب می‌شود، چون تلاش می‌کند با ثبت و ضبط رشادت‌های جوانان و ایستادگی مردم در دفاع از سرزمینشان و ایستادگی در برابر ظلم و ستم، آن را پایدار نگه دارد.

وی با تاکید بر اینکه ادبیات دفاع مقدس تجلی مقاومت ملت ایران است ادامه داد: این نوع ادبیات، ادبیات ستایش، آزادی و نشان دادن اسطوره‌های ملی و ترسیم رنج مردمان در دفاع از سرزمینشان است.

بدن‌آرا با بیان اینکه هنرمند با خلق تابلو، شاعر با سرودن و نویسنده با قلم به حفظ ادبیات مقاومت می‌پردازد تصریح کرد: همین خلق آثار در قالب‌های مختلف باعث زمینه‌سازی و آشنایی مخاطب با روح پایداری و دلاوری می‌شود و به دنبال آن روح جمع گرایی و وحدت ملی را در دل مردم ایجاد می‌کند و این وظیفه سازمان‌هایی مانند کتابخانه‌های عمومی است تا با معرفی و شناساندن این نوع آثار، رسالت خود را به انجام برسانند.

وی تاکید کرد: مطالعه آثار ارزشمند و شناخت افکار نویسنده و هنرمند، اندیشیدن و گفتمان در مورد آن منجر به ایجاد فرهنگ غنی مقاومت می‌شود.

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

منزوی: جنگ صحنه تبدل انسان های معمولی به انسان های خاص است

معاون فرمانده بسیج کارمندان گیلان و مسئول بسیج کارکنان ادارات نیز در این ویژه برنامه فرهنگی با بیان اینکه دفاع مقدس با فرهنگ مردم ایران عجین شده است تاریخ ایران را به قبل و بعد از انقلاب اسلامی تقسیم کرد.

وی انقلاب اسلامی را موجب رشد باورهای دینی و یک سرمایه اجتماعی بزرگ برای مردم ایران و دارای افق بلندی برای اسلام عنوان کرد.

مصطفی منزوی به تولید اثری فرهنگی و هنری تحت عنوان «زنان جبهه شمالی» و دلاوری های زنان خطه شمال کشور در جنگ تحمیلی و پخش از رسانه ملی در استان گیلان خبر داد.

منزوی همچنین دفاع مقدس را دارای جلوه های زیبایی دانست و گفت: دفاع مقدس را نباید تنها در صحنه جنگ خلاصه کرد بلکه خانوده ها و نقش مادران در بدرقه فرزندان دلبندشان به سوی میدان های نبرد از بیادماندنی ترین این صحنه هاست.

منزوی دفاع مقدس را صحنه تبدل انسان های معمولی به انسان های خاص عنوان کرد و گفت: ما در جنگ هشت ساله شاهد خلق صحنه های بدیعی بودیم و این حاکی از همدلی مردم در بحران های مختلف نظیر جنگ، سیل، زلزله و دیگر بلایا و مصائب مختلف در ایران اسلامی است.

فرمانده حوزه ادارات کل سازمان بسیج کارمندان سپاه قدس گیلان با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک سرمایه بزرگ اجتماعی برای مردم با نگاه بلند به آینده است افزود: این انقلاب به دست صاحب واقعی آن حضرت مهدی (عج) خواهد رسید و حکومت خود را تشکیل خواهند داد.

وی تاریخ شفاهی را گره خورده با انقلاب اسلامی دانست و بیان کرد: ملت ایران با تلاش خود در مسیر ترسیم شده امام راحل نقش آفرینی کردند.

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

نویسنده ۱۸ عنوان کتاب در حوزه دفاع مقدس نیز در ادامه این مراسم با بیان اینکه شهدا دارای ارزش و جایگاه بسیار رفیعی در نزد همه ما هستند گفت: فرزندان و خانواده شهدا حتی با تصاویر فرزندان و پدران و مادران در منزل خود ارتباطی تنگاتنگ داشته و با آن ها زندگی می کنند.

میرعمادالدین فیاضی با بیان اینکه مردم با دیدن تصاویر و تمثال شهدا، امام راحل و رهبر معظم انقلاب اسلامی ارتباط عاطفی برقرار می کنند گفت: ما باید با خلق صحنه های دفاع مقدس و روایت آن لحظه های ناب، این ارتباط عاطفی را به موضوعی اجتماعی تبدیل و در آن تفکر کنیم.

فیاضی افزود: دفاع مقدس افرادی مانند من را به یک بسیجی و انقلابی تبدیل کرد و من را به این نتیجه رساند که جنگ می تواند به یک موضوع اجتماعی تبدیل شود و افراد را به خود جذب کند.  

وی تاریخ شفاهی را بهانه ای برای قوی تر کردن جامعه دانست و با بیان اینکه در موضوع تاریخ شفاهی خصوصا ادبیات جنگ و دفاع مقدس می بایست به جریان اصیل آن یعنی خلق حماسه های ماندگار پرداخت، هدف خود از تالیف این آثار را جلوگیری از فراموشی دلاوری های رزمندگان در دفاع مقدس و خانواده های آنان توصیف کرد.

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

در ادامه برنامه جهان بین از شعرای گیلانی غزلی در رسای شهدای غواص برای شرکت کنندگان قرائت کرد.

در سر هوای فته و عصیان نداشتن

هرگز خیال حقه پنهان نداشتن

چون برهای رحمت یزدان رها شدن

چیزی بجر طراوت باران نداشتن

دائم وضوی غربت و دائم نماز عشق

چشمی ولی به روضه رضوان نداشتن

باکشتی نجات به دریا زدن

به دل ترس از وقوع حمله طوفان نداشتن

شب در کمین و روز به میدان درآمدن

وهم از توهمات بیابان نداشتن

چندی به پای رفتن و چندی به سر شدن

در راه دوست همت لرزان نداشتن

تا مرز قلب لشکر دشمن شتافتن

هرگز هراس از صف آنان نداشتن

غواص بودن و خطر جنگ کوسه ها

رفتن به عمق و دغدغه جان نداشتن

با دست و پای بسته چنین بالو پر زدن

یعنی تعلقات فراوان نداشتن

ام الرصاص ماندن و شب های جمعه را

شمع و چراغ و و مادر گریان نداشتن

این است راه و رسم کسانی که عاشقند

یک داستان نوشتن و پایان نداشتن

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

خوانش بخش هایی از کتاب «کتیبه‌ای برآسمان: خاطرات سرتیپ ۲ خلبان اکبر صیاد بورانی» توسط علیرضا ژاله جو، مسئول محفل ادبی دکتر معین اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان و پخش نماهنگی با موضوع کتاب «حسن ژیپاد: خاطرات تکاور حسن سلطانی» از زبان حسن سلطانی و نیز تجلیل از میرعمادالدین فیاضی نویسنده مطرح و شاخص گیلانی در این ویژه برنامه پایان بخش دومین محفل ملی از تبار قلم به میزبانی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان بود.

میرعماد الدین فیاضی متولد سال ۱۳۵۲ تهران، ساکن شهر بندر انزلی و اصالتی گیلانی داشته و دانش آموخته سینما و ادبیات داستانی است.

«رزمنده کتانی‌پوش:‌ خاطرات حشمت‌الله هدایتی از دفاع مقدس تا مقاومت سوریه»، «تکاور ویژه: خاطرات تکاور محمد ویژه‌نواز»، «گزارش به آینده: خاطراتی از، وقایع مهر ۱۳۵۸ بندر انزلی»، «ردپای مه: خاطرات علی پرشکوهی از جنگ سوریه»، «حسن ژیپاد: خاطرات تکاور حسن سلطانی»، «سردار بی‌ادعا: خاطرات سردار فرخ بلندکیش»، «ایستاده در زمان: خاطرات ابوالقاسم حسینجانی»، «عشق شیرین: خاطرات شفاهی قاسم زیبایی‌پور»، «مسافر تاریخ: خاطرات عزیز طویلی»، «بازگشت به نقطه رهایی: خاطرات علی نجدباقری»، «کتیبه‌ای برآسمان: خاطرات سرتیپ ۲ خلبان اکبر صیاد بورانی»، «عاشقان وطن: خاطرات تکاور»، «علی اصحابی»، «سنگر و بیگانه‌: تاریخ شفاهی آزادگان بندر انزلی»، «روزهای بی‌تقویم: تاریخ شفاهی آزادگان بندرانزلی»، «وطن سپرده به عشق: تاریخ شفاهی آزادگان بندرانزلی» از آثار برجسته «میرعماد الدین فیاضی» نویسنده مطرح گیلانی تا به امروز است. 

همچنین کسب عنوان برتر نخستین جشنواره داستان جوان کشور در سال۱۳۸۰، جایزه اول هشتمین دوره مسابقه فیلمنامه نویسی از کلام تا تصویر در سال ۱۳۸۴، برگزیده بخش مستند دومین جشنواره بین المللی سرخ نگاران برای تدوین کتاب «رد پای مه» در سال۱۴۰۰ و کسب عنوان هنرمند برگزیده هفته هنر انقلاب(برای دومین بار) برای کتاب «گزارشی به آینده) و خلق آثاری بر قواعد حرفه ای تاریخ شفاهی در سال ۱۴۰۱ و... از افتخارات این نویسنده مطرح گیلانی در کشور است.

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

فیاضی: در موضوع ادبیات دفاع مقدس باید به خلق حماسه های ماندگار پرداخت

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
6 + 4 =