به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های عمومی استان اردبیل، به منظور گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی، نشست بررسی درونمایه غزلیات شهریار با حضور رضوان باقلاچی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استاندار؛ پروانه رضاقلیزاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان؛ شهریار نعمتی، استاد ادبیات دانشگاه های اردبیل و جمعی از علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی در کتابخانه مرکزی اردبیل برگزار شد.
شهریار نعمتی در این نشست شهریار را بزرگ ترین چهره ادبی ایران در عصر حاضر عنوان کرد و اظهار داشت: درونمایه اشعار شهریار همچون منظومه «حیدربابا» که پیوند میان سنت و فطرت بود موجب شد نام و آوازه شعر او فراتر از مرزهای ایران برود و غیر از شهریار چهره دیگری نمی تواند به عنوان نماد زبان و ادب فارسی در دوران معاصر باشد.
وی با اشاره به عشق و ارادت شهریار به حافظ خاطرنشان کرد: در چند قرن اخیر یکی از دو سه شاعری که بیش از همه شیفته حافظ بوده، شهریار است و هیچ شاعری به اندازه شهریار نتوانسته است با شعرش این مایه ارادت به حافظ را به ما نشان دهد.
شهریار نعمتی تصریح کرد: بسیاری از غزلهای شهریار، به لحاظ وزن و قافیه، شبیه غزلهای حافظ است و شاید شاعران دیگری هم باشند که توانسته باشند در سرودن شعر خود را به حافظ نزدیک کرده و دلبستگی خود را به حافظ نشان دهند اما شهریار در اینجا مقامی فراتر از دیگران دارد.
در ادامه این نشست فرهنگی مدیرکل کتابخانه های عمومی استان طی سخنانی تسلط محمد حسن بهجت تبریزی(شهریار) به سرودن شعر در دو زبان فارسی و ترکی و عشق و ارادت وی به ائمه اطهار(ع) و مبانی دینی را از نقاط قوت اشعار این شاعر نامی آذربایجان عنوان کرد و گفت: شهریار عاشق حضرت علی(ع) است و در غزل هایش شاهد اشارات زیبا در مورد امام علی (ع) هستیم.
وی همچنین به عشق شهریار به وطنش اشاره کرد و گفت: شهریار با الفاظی ساده و صمیمی عشق خود به وطن را در اشعارش نمایان می کند، او وطن را مظهر ایمان و انسانیت و عرفان می داند و با دیدی ژرف و گشاده رسالت ملی و میهنی خود را نسبت به وطن بیان می کند.
در ادامه این مراسم ناهید عقلمند، مهناز مهدیلو و مهدیه مظهری از فعالان فرهنگی استان، مطالبی در خصوص زندگی، آرا و آثار شهریار ارائه و غزل هایی از این شاعر نام آشنای آذربایجان را قرائت کردند.
ارسال نظر