پنجشنبه ۲۰ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۱

در آیین اختتامیه چهلمین جایزه کتاب سال با حضور رئیس‌جمهوری عنوان شد؛

وجود جریان‌های فرهنگی دورترین روستاهای کشور در کتابخانه‌های عمومی

چهلمین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه چهلمین جایزه کتاب سال که با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، گفت: در حوزه کتابخانه‌های عمومی ما حدود ۴ هزار کتابخانه داریم که مهمترین شبکه فرهنگی کشور هستند، من در دورترین روستاها جریان حاضر فرهنگی را متعلق به حوزه کتابخانه‌ها دیدم.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، عصر چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه مراسم چهلمین جایزه کتاب سال و سی‌امین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران با حضور آیت‌الله سیدابراهیم رییسی رئیس‌جمهوری، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران فرهنگی، برگزیدگان و علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی در تالار وحدت برگزار شد.

وجود جریان‌های فرهنگی دورترین روستاهای کشور در کتابخانه‌های عمومی

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی در آیین چهلمین جایزه کتاب سال و سی‌امین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران،‌ ضمن تشکر از برگزارکنندگان و مهمانان این نشست گفت: جایزه کتاب سال رویدادی است که در آن علاوه بر تجلیل و تکریم از مقام نویسندگان و اصحاب علم، نظر و دانش، ‌با اساتید و فرهیختگان جدید این عرصه آشنا می‌شویم.

رئیس جمهور با بیان اینکه در مراسم جایزه کتاب سال صاحب‌نظران، آثار و کتاب‌هایی معرفی می‌شوند که ارتباط با آنها و کتاب‌های آنان می‌تواند برای جامعه ما و همه جوامع بسیار اثربخش باشد، افزود:‌ کتاب پل ارتباطی بین عصرها و نسل‌ها و وسیله و امکانی برای انتقال فرهنگ، آداب و رسوم است.

رئیس جمهور، ملت ایران را برخوردار از فرهنگ و مدنیت نبوی، علوی، رضوی و مهدوی معرفی کرد و خاطرنشان کرد: فرهنگ اسلامی ملت ایران همچنین با یک تمدن کهن و فرهنگ غنی گره خورده که آثار آن از هزاران سال پیش تاکنون در شعر، هنر، معماری، زندگی و دیگر عرصه‌های فرهنگی و هنری به چشم می‌خورد.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه جایگاه و اهمیت کتاب به عنوان حافظ و انتقال‌دهنده فرهنگ‌، علم، دانش، اندیشه و تاریخ باید همواره مورد توجه قرار داشته باشد، افزود: دلیل اینکه در طول تاریخ همواره کتابخانه‌ها مورد هجوم مهاجمین قرار می‌گرفته، ناشی از اهمیت کتاب در صیانت از فرهنگ جوامع بوده و مهاجمین از سوی ستمگران دستور داشتند که این آثار ارزشمند را از بین ببرند.

آیت‌الله رئیسی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه یکی از برنامه‌های جدی دولت مردمی توجه به مسائل فرهنگی و از جمله حوزه نشر کتاب است، اظهار داشت: توجه به مسئله محوری اقتصاد هرگز ما را از پرداختن به مسائل فرهنگی غافل نکرده است.

رئیس جمهور همچنین توجه به مسائل فرهنگی را از رویکردهای اساسی جمهوری اسلامی ایران برشمرد و تصریح کرد: رویدادهای فرهنگی ایام دهه مبارک فجر، از جمله همین مراسم تجلیل از نویسندگان و اهالی فرهنگ، گواه اهمیت این مسئله در نظام جمهوری اسلامی است.

رئیسی با بیان اینکه اگر کتاب نبود مجال شناخت رجال بزرگ و اندیشه‌های آنها فراهم نمی‌شد، خاطرنشان کرد: کتاب امکانی برای شناخت بزرگان و جاودانگی اندیشه و اندیشه‌ورزی است و در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی که رهبران آن از جمله رهبر معظم انقلاب اسلامی قبل و بعد از انقلاب از بزرگترین مشوقان علم، ادب، اندیشه، فرهنگ و هنر بوده‌اند، همواره مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس جمهور اظهار امیدواری کرد این مراسم بزرگ که برای تکریم مقام مؤلفان و نویسندگان برگزار شده، به رویدادی ماندگار تبدیل شود و گفت: تجلیل‌های صورت گرفته در این مراسم نمادین است و تجلیل و حمایت از فعالان عرصه فرهنگ باید به شکل مستمر و در عمل جریان داشته باشد.

وجود جریان‌های فرهنگی دورترین روستاهای کشور در کتابخانه‌های عمومی

کتابخانه‌های عمومی مهم‌ترین شبکه فرهنگی کشور

همچنین در این مراسم محمدمهدی اسماعیلی، انقلاب اسلامی را انقلابی کاملاً فرهنگی دانست و گفت: انقلاب اسلامی یک انقلاب تماماً فرهنگی است، اگر دلایل انقلاب‌های دیگر را باید در مسائل اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جست‌وجو کرد،‌ انقلاب ایران یک انقلاب تماماً فرهنگی است. پیشگامان انقلاب اسلامی از بزرگترین نظریه‌پردازان فرهنگی اهل قلم و نویسنده بودند، امام راحل در سنین جوانی کتاب‌های ارزشمندی نوشتند که امروز و قرون آینده هم چراغ راه جویندگان علم و فضیلت است. رهبر عزیز انقلاب یک نویسنده و اهل کتاب حرفه‌ای هستند.

او در ادامه بیان کرد: جریانات اصلی حوزه کتاب در بخش‌های مقاومت، دفاع مقدس، انقلاب اسلامی مرهون تشویق‌ها و پیگیری‌های شخص معظم‌له است، امروز در بسیاری از بخش‌ها در حوزه کتاب در منطقه و دنیا رتبه ممتازی را داریم. بیش از ۶۲ هزار کتاب چاپ اول منتشر شده است که با چاپ دوم و سوم به بیش از ۱۱۰ هزار اثر می‌رسد. در حوزه کتابخانه‌های عمومی ما بیش از ۴ هزار کتابخانه داریم که مهمترین شبکه فرهنگی کشور هستند، من در دورترین روستاها جریان حاضر فرهنگی را متعلق به حوزه کتابخانه‌ها دیدم. کشور ما به واسطه این مشی و سلوکی که حاصل انقلاب اسلامی و پیگیری‌های رهبران آن است به این ویژگی ممتاز آراسته شده است. همه جا کتاب و کتاب‌خوانی مسئله مهم مردم ایران است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که در همه بخش‌های فرهنگی وقتی به حوزه کتاب می‌رسیم، درخشش خاصی در حوزه فرهنگ ایرانی دیده می‌شود،‌ گفت: در دولت مردمی آیت‌الله رئیسی وظیفه خود می‌دانیم که تسهیل‌گری و حمایت از زیرساخت‌ها و کمک به حوزه نشر کتاب را در دستور کار داشته باشیم.

اسماعیلی با اشاره به تلاش‌های دولت در حوزه کاغذ گفت:‌ در حوزه تأمین زیرساخت‌ها در حوزه کاغذ اتفاق مهمی رخ داده است،‌ با دستور رئیس جمهور و پیگیری‌های معاون اول نزدیک به ۷۰ درصد کتاب‌های درسی سال آینده را با کاغذ ایرانی چاپ خواهیم کرد که قرارداد آن بسته شده است. علاوه بر آن ماهی هزار تن کاغذ نیز در اختیار وزارت فرهنگ قرارمی‌گیرد.

رئیس شورای فرهنگ عمومی با اشاره به راه‌اندازی مجموعه‌های جدید تولید کاغذ در کشور گفت:‌ با راه‌اندازی این مجموعه‌ها در کشور، ما سال آینده همه نیازهای داخلی صنعت چاپ، نشر و مطبوعات را از کاغذ ایرانی تأمین خواهیم کرد.

وجود جریان‌های فرهنگی دورترین روستاهای کشور در کتابخانه‌های عمومی

وجود جریان‌های فرهنگی دورترین روستاهای کشور در کتابخانه‌های عمومی

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 3 =