جمعه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۱

در بازدید رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی مطرح شد؛

گسترش همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بوسنی و هرزگوین در افزایش دسترسی کاربران به نسخ خطی

بازدید از مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور

عثمان لاویچ، رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ بوسنی و هرزگوین و هیئت همراه از فعالیت های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور بازدید کردند.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قم، عثمان لاویچ، رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ بوسنی و هرزگوین و هیئت همراه ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ از فعالیت‌های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور بازدید کردند.

هدف نور، تسهیل پژوهش و دسترسی به منابع و متون اسلامی است

حجت الاسلام سیداحمد الحسینی، مدیر اداره ارتباطات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در این بازدید با اشاره به فعالیت ۳۴ ساله مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور گفت: این مرکز با عنایت مقام معظم رهبری و با هدف تسهیل پژوهش و دسترسی به منابع و متون اسلامی تأسیس شد و در این سال‌ها تلاش شده است تا با بهره‌گیری از فناوری، متون اسلامی دیجیتال شده و در اختیار محققان قرار گیرد.

مدیر اداره ارتباطات مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در ادامه ضمن معرفی نرم‌افزارهای این مرکز ابراز داشت: خروجی فعالیت‌های مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور در سه قالب سی. دی. و دی.وی.دی.، نرم‌افزارهای تحت وب و قابل دسترسی از طریق اینترنت و نرم‌افزارهای مبتنی بر تلفن همراه ارائه شده است.

گسترش همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بوسنی و هرزگوین در افزایش دسترسی کاربران به نسخ خطی

کتابخانه دیجیتال نور، درگاه دسترسی پژوهشگران به نسخ خطی

در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام سیدمصطفی طباطبایی، مدیر پایگاه نورلایب، ضمن معرفی قابلیت‌های کتابخانه دیجیتال نور گفت: یکی از ویژگی‌های نرم‌افزار کتابخانه دیجیتال «نورلایب»، دسترسی پژوهشگران به کتب نسخ خطی به صورت متن و عکس است که قابلیت جستجوی لغات و عبارات در متون کل کتابها را در دسترس پژوهشگران قرار داده است.

گسترش همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بوسنی و هرزگوین در افزایش دسترسی کاربران به نسخ خطی

استفاده از تجربیات و دانش مرکز تحقیقات کامپیوتری نور در افزایش دسترسی کاربران به نسخ خطی

عثمان لاویچ، رئیس کتابخانه غازی خسروبیگ بوسنی و هرزگوین نیز ضمن تمجید از نرم‌افزارهای تولید شده در مرکز تحقیقات کامیپوتری علوم اسلامی نور، دسترسی به متون علمی و نسخ خطی بدون استفاده از فناوری را سخت توصیف کرد و گفت: این فعالیت‌ها در بهترین زمان در ایران اتفاق افتاده است و ما نیز اخیراً فعالیت‌های مشابهی را انجام داده ایم و مایل هستیم که در این مسیر از تجربیات و دانش مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور استفاده کنیم تا بتوانیم راه‌های دسترسی اعضای کتابخانه به متون را افزایش دهیم.

وی در ادامه تأکید کرد: همکاری مشترک ما در جهان اسلام، رویداد مثبتی است که می‌تواند به کمک فناوری اتفاق بیفتد و نتیجه این همکاری می‌تواند منجر به افزایش دسترسی کاربران به متون کهن اسلامی و نسخ خطی شود که بسیار ارزشمند خواهد بود.

گسترش همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بوسنی و هرزگوین در افزایش دسترسی کاربران به نسخ خطی

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
6 + 3 =