به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان به نقل از فارس، کتابخانه عمومی فرهنگسرای ولایت همدان یکی از مراکزی است که در حوزه کارآفرینی ورود کرده و دورههای آموزشی گوناگون برای اقشار و سنین مختلف برگزار کرده است. دورههای آموزشی کارآفرینی برای کودکان و کارگاههای مهارتی برای بزرگسالان به ویژه بانوان و مادرانخانه دار یکی از برنامههای موفق حوزه کارآفرینی این کتابخانه است. محمدجواد وثاق، راهبر کافه کارآفرینی همدان، مدرس دانشگاه و فعال حوزه کارآفرینی از سال ۱۳۹۷ با این کتابخانه همکاری دارد و دورهها و کارگاههای کارآفرینی را برای اعضا به ویژه کودکان و نوجوانان برگزار میکند. فعالیت وی داوطلبانه بوده و بدون دریافت هیچگونه هزینه در منطقه کمتر توسعه یافته کوی خضر که کتابخانه فرهنگسرای ولایت در آن واقع شده است، به ارائه خدمات میپردازد.
محمدجواد وثاق، مشاور و فعال حوزه کارآفرینی در گفتوگو با روابط عمومی اداره کل کتابخانههای عمومی استان همدان اظهار کرد: برنامههای ما همواره در کتابخانه عمومی فرهنگسرای ولایت با استقبال مواجه شده و همیشه برای من احساس رضایت به همراه داشته داشته است. سال ۱۳۹۷ خانم نظری منظور، مسئول این کتابخانه پس از مراجعه به صفحه شبکه اجتماعی من که محتواهای کارآفرینی در آن منتشر میشد، با من تماس گرفتند و خواستار برگزای کارگاه در کتابخانه عمومی شدند.
وی افزود: مخاطب کتابخانه عمومی فرهنگسرای ولایت را اکثراً کودکان تشکیل میدهند و به همین دلیل فعالیت در آنجا برای من بسیار لذت بخش است. در دورانی که ما کودک بودیم، کلاسهای خلاقیت و کارآفرینی تشکیل نمیشد و مانند امروز کلاسهای مختلف وجود نداشت. بنابراین هرچه در این سالها در حوزه کارآفرینی و خلاقیت آموختم را در اختیار بچهها قرار میدهم. دوست دارم همیشه در خدمت اعضای این کتابخانه باشم.
این فعال حوزه کارآفرینی تصریح کرد: اساس و پایه کارآفرینی بر خلاقیت استوار است، به طوری که آنچه ناممکن است را بتوانیم ببینیم؛ در این راه نقاشی بستری است که میتواند این ناممکنها را محقق کند. از کودکی نباید برای بچهها چارچوب گذاشت و آنها را محدود کرد. همه اقدامات میتواند خلاقیت را پرورش دهد به شرطی که والدین و بزرگترها فرزندان خود را محدود نکنند و اجازه بدهند تخیل آنها پرواز کند. از همین رو است که ما در کتابخانه ولایت همدان مسابقه نقاشی، مسابقه کتابخوانی، بازدید از واحدهای صنعتی، کارگاههای آنلاین ویژه والدین را برگزار کردیم و امروز به دنبال آن هستیم که بتوانیم فیلمهای مرتبط با کارآفرینی را برای کودکان اکران و درباره آنها گفتوگو کنیم.
وی با بیان اینکه یک اعتماد جمعی نسبت به کتابخانههای عمومی در جامعه وجود دارد و این فرصت بسیار بزرگی را به وجود میآورد، تصریح کرد: همه مردم عاشق کتاب هستند و کتابخانه را یک مکان مثبت میدانند، بنابراین افراد حاضر در آن گلچین شدند. این اعتماد عمومی سرمایه بزرگی به حساب میآید و این سرمایه یک فرصت بزرگ است که برای فرهنگ سازی به منظور دستیابی به اهداف مختلف میتوان از آن استفاده کرد. بنابراین همه دستگاهها میتوانند در کنار کتابخانه قرار گیرند. من که مدرس کارآفرینی هستم، در کنار کتابخانه قرار گرفتم. اگر ما بتوانیم از این سرمایه اجتماعی استفاده کنیم هر اتفاقی را میتوان رقم زد. اکثر کتابخانهها فضای خوبی برای فعالیت دارند.
وثاق تأکید کرد: هدف اصلی ما از دورههای کارآفرینی که برگزار میکنیم، دو کلمه است، خودباوری و عزت نفس. فرقی ندارد چه شغل یا نقشی در خانواده و جامعه داشته باشیم، باید به خودباوری و عزت نفس برسیم.
ارسال نظر