یکشنبه ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۵

کتابدار کتابخانه عمومی آل طاهای شهر بیکاه شهرستان رودان:

کتابخانه را به عنوان یک مرکز مشاور کارآفرینی در نظر گرفتیم/ در شهر کتابخوان «بیکاه» کسی نباید بیکار باشد

مهدی داوری کتابدار هرمزگانی

هرمزگان- کتابدار کتابخانه عمومی آل طاهای شهر بیکاه شهرستان رودان گفت: کتابخانه را به عنوان یک مرکز مشاور کارآفرینی در نظر گرفتیم زیرا در شهر کتابخوان بیکاه کسی نباید بیکار باشد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور به نقل از ایبنا، کتابدار کتابخانه عمومی آل طاهای بیکاه شهرستان رودان از کسب درآمد از کتاب و کتابخوانی با توجه به ظرفیت بومی و کارآفرینی بر اساس شرایط اقلیمی سخن گفته است.  

مهدی داوری، زاده ۱۵ اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۷ در روستای سبز بیکاه در بهشت جنوب(شهرستان رودان) است. دارای مدرک کارشناسی مدیریت بازرگانی با  ۸ سال سابقه کاری، کتابدار و مسئول کتابخانه برتر استان است و اعتقاد دارد که  «مسیر موفقیت از جاده کتاب می‌گذرد». او یک شعار جالب دیگر هم دارد که می‌گوید: «کتاب بخوانید تا بزرگ شوید».

مهدی داوری گفت: کتابخانه عمومی آل طاهای شهر بیکاه شهرستان رودان با زیربنا ۱۸۰متر مربع در موقعیت مکانی بسیار عالی در دل شهر قرار دارد. در این کتابخانه، ۸ هزار و ۱۳۳ جلد کتاب با موضوعات مختلف موجود است و ۳۴۴ عضو فعال دارد.

وی ادامه داد: این کتابخانه سال ۱۳۹۳ از طرف شهرداری بیکاه به مدت ۲۰ سال به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور واگذار شد و کتابخانه یک سال بعد به صورت جدی آغاز به کار کرد.

او اضافه کرد: طی ۳ سال اول کار در کتابخانه به عنوان کتابدار، هدف ما از کار در کتابخانه های عمومی این بود که فعالیت‌های فرهنگی انجام بدهیم، کتاب ثبت کنیم، امانت و عودت بدهیم. ولی بعد از آن نگاه ما به فعالیت‌های کتابخانه اینگونه تغییر پیدا کرد که ما باید دنبال بازخورد فعالیت‌های کتابخانه باشیم. بنابراین به ایجاد یک بسته پرسشی از خودمان، موضوع را بررسی و عملکرد خودمان را نقد و تحلیل کردیم.

این کتابدار موفق افزود: سرانجام به این نتیجه رسیدیم که زمانی در کتابخانه‌های عمومی موفق هستیم که حداقل بتوانیم تاثیری در زندگی اجتماعی، وضعیت مالی و اشتغال آن‌ها تأثیرگذار باشیم تا جایی که بازخوردهای اجتماعی کتاب و فعالیت‌های کتاب محور برای همگان عیان و ملموس باشد.  از طرفی بتوانیم مسائل و مشکلات مردم را از دید و زاویه کتاب ورق بزنیم و مرتفع کنیم.

این کارآفرین هرمزگانی با اشاره به بضاعت کتابخانه ابراز داشت: راهکار نخست، محوریت کتابخانه به عنوان یک اصل مطرح شد و آن‌جا را به عنوان یک مرکز مشاور کارآفرینی در نظر گرفتیم. سپس با اعضای فعال کتابخوان که فکر کارآفرینی و راه اندازی کسب و کار های کوچک داشتند جلسه‌ای تدارک دیدیم و بالاخره هسته اولیه کتابخوانان کارآفرین را شکل دادیم.

داوری اضافه کرد: تعداد جلسات و پیشنهادت زیاد شد و بستر لازم به لحاظ ذهنی برای ایجاد کسب و کار فراهم شد. بنابراین طی بررسی کسب و کارها، نیاز به منابع تحقیقاتی داشتیم که متاسفانه در کتابخانه نبود با این تفاسیر پا پس نکشیدیم  و کتاب‌های مورد نظر را به‌صورت اینترنتی سفارش دادیم تا بتوانیم مسیر کارآفرینی در کتابخانه را هموارتر جلو ببریم.

این چهره سختکوش گفت: به تحقیقات کتابخانه‌ای محض اکتفا نکردیم بلکه آستین همت بالا زدیم و از کتابخانه، راه مزارع را دنبال کردیم. اغلب با بازدید از طرح‌های موفق پرورش دام و گلخانه‌ها که بیشتر مد نظرمان بود رفتیم و تلاش کردیم از دانش و تجربه دیگران به صورت عملی، مسیر رسیدن به هدف را ساده‌ و میان بُر کنیم. موانع ما را مصمم‌تر می‌کرد و کوشش ما موجب شد که فرصت کار عملیاتی فراهم شود و وارد گود کارآفرینی شویم.

این کارآفرین مروج کتاب با ابراز خرسندی از تاثیر مستیم کتاب بر معیشت و کیفیت زندگی همشهریانش گفت: عباس اوکار یکی از اعضای فعالمان که پرستار بیمارستان دولتی خلیج فارس است به عنوان کار آفرین حوزه پرورش دام سبک کار را آغاز کرد و باتوجه به کار علمی، پژوهشی و پشتوانه کتاب، کارش رونق یافت. همزمان عباس سالاری از دیگر  اعضای کتابخانه در حوزه کشت گلخانه‌ای ورود کرد و کار آفرین نمونه کشت فلفل دلمه‌ای رنگی شد. خودم هم بیکار ننشستم و در زمینه گل و گیاه کار آفرینی کردم. حالا ما به عنوان سرمشق موفق با بهره برداری و کسب سود باعث شده‌ایم که تعداد اعضای فعال کتابخانه جهش داشته باشد و مراجعه، درخواست مشاوره و ایجاد کسب و کار نیز افزایش داشته است.

 

نقش کتابخانه در کارآفرینی
کتابدار خلاق رودانی در خصوص نقش بیشتر کتابخانه در کارآفرینی گفت: نقش کتابخانه به عنوان مثال در تولید کسب وکار دامداری؛ فراهم کردن فضا و شرایط برای ایجاد کارگاه آموزشی و پل ارتباطی بین کار آفرینان کتابخوان با افراد این صنعت در استان‌های مجاور، فراهم آوردن کتب مورد نظر برای کسب آگاهی بیشتر نو آموزان، پل ارتباطی کار آفرین با دام پزشکی شهرستان و مدیر جهاد کشاورزی، کمک به تحقیق و تفحص در مورد خوراک دام(کاشت سورگوم و مراحل متعدد تهیه خوراک دام) و بازدید از طرح های بنیاد برکت قلعه گنج در استان کرمان، توجیه مزایای طرح، مشاوره به منظور ایجاد ارزش افزوده و ... بود.

مهدی داوری در پایان گفت: در شهر کتابخوان بیکاه کسی نباید بیکار باشد. این کتابخانه آمادگی دارد که فرصت‌های کسب و کار را به حمایت مسئولان برای اعضا فراهم کند.

بیکاه، شهری در بخش بیکاه شهرستان رودان در جنوب شرق هرمزگان و در فاصله  ۹۵ کیلومتری بندرعباس قرار دارد و  سال ۱۳۸۷ خورشیدی شهرداری آن تاسیس شد.

مجتمع پیشرو هیبریدی، مجهزترین و به روزترین گلخانه فلفل دلمه رنگی کشور در بیکاه است. جالب است بدانید ۲۵۰ هکتار از زمین های کشاورزی رودان به کشت تولید فلفل دلمه رنگی و بادمجان گلخانه‌ای اختصاص دارد و تمام محصولات گلخانه‌ای این شهرستان شامل ۱۰ هزار تن، به کشورهای اورآسیا، مخصوصا روسیه و کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می‌شود.

شهرستان رودان، نویسندگان و شاعران فراوانی دارد و بواسطه سر سبزی زیاد به «بهشت جنوب» معروف است.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 10 =