یکشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۱

نگاهی به کتابخانه سیار قاصدک مهربانی ایلام؛

سیار، اما ماندگار

کتابخانه سیار

سعید محمودی، کارشناس فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در یادداشتی به کتابخانه سیار و کارکردهای آن پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام، سعید محمودی، کارشناس فرهنگی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام طی یادداشتی در خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) از کتابخانه سیار نوشت. متن یادداشت به شرح ذیل است:

ایجاد کتابخانه سیار از اقدامات خوب نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در استان‌های مختلف از جمله استان ایلام و در واقع احیای یک سنت حسنه است که ممارست در این امر با رویکرد جدید جلوه‌ای دیگر به آن بخشیده است.

در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که افکار و اضطراب‌ها هر روز، ذهن ما را درگیر می‌کند. روزهایی بیش از حد انرژی صرف کار می‌کنیم و روزهای دیگر احساس بی‌انگیزگی داریم. برای غلبه بر این آشفتگی و ایجاد آرامش و حس خوب راه های متعددی وجود دارد از جمله: ورزش، هنر، طبیعت‌گردی، دورهمی با دوستان و... اما حلقه اتصال و تکمیل‌کننده این موارد چیزی نیست جز کتاب و مطالعه که داروی هر درد بی‌درمان است. برای اینکه بتوان فرهنگ مطالعه، کتاب و کتابخوانی را در جامعه‌ گسترش داد باید دستگاه‌های متولی فرهنگ، برنامه‌ریزی منسجم و پایداری داشته باشند. چراکه بزرگترین و اصلی‌ترین سرمایه و ثروت یک جامعه، افراد آن جامعه محسوب می‌شوند و تا آرامش و دانایی که در پرتو فرهنگ مطالعه است، حاصل نشود جامعه‌ای متمدن نخواهیم داشت. این مقدمه بهانه‌ای است برای قدردانی از یک رویداد فرهنگی ماندگار که ایجاد کتابخانه سیار، از اقدامات خوب نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در استان‌های مختلف از جمله استان ایلام، است. هر چند این رویداد سابقه‌ای بیش از پنج دهه در کشور دارد، ولی احیای یک سنت حسنه و ممارست در این امر با رویکرد جدید جلوه‌ای دیگر به آن بخشیده است.

کتابخانه سیار ایلام با نام قاصدک مهربانی عنوانی قابل توجه برای نسل نوپا و نوجوان استان است که از فروردین ماه سال‌جاری فعالیتش را آغاز کرده و متفاوت از کتابخانه‌های ثابت، کارکرد و ویژگی‌های خاص مانند ارائه خدمت در محل اقامت خدمت‌گیرنده‌، خوانش کتاب، جمع‌خوانی، برگزاری برنامه‌های متنوع و شاد در فضای باز و... را دارد.

این فعالیت و برنامه‌ها در شش منطقه ایلام یعنی روستاهای «هفت‌چشمه»، «بانقلان»، «چشمه کبود»، «پاکل گراب»، شهرک «شهید کشوری» و شهرک «هجرت» در راستای ارتقای فرهنگ عمومی و عدالت فرهنگی انجام می‌شود.

با توجه به استقبال مردم به‌ویژه کودکان و نوجوانان، که بیش از نیمی از اعضای فعال کتابخانه‌ها همین قشر هستند، نیازمند توسعه و ایجاد کتابخانه‌های سیار در شهرستان‌های استان هستیم. توجه مسئولین کشوری و استانی همچنین همکاری دستگاه‌های اجرایی در این راستا از جمله صدا و سیما، شهرداری، کانون پرورشی فکری کودکان و نوجوانان، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی و... منجر به کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهد شد.

کلام آخر اینکه قاصدک مهربانی سیار، ماندگار، پایدار و اثربخش است.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 3 =