یکشنبه ۷ آبان ۱۴۰۲ - ۰۷:۲۷

برگزیده هرمزگانی دومین جایزه ملی خدمات کتابخانه‌های عمومی در گفتگو با ابینا:

با برگزاری کارگاه‌های آموزشی کتابخانه بیش از ۱۰۰ نفر وارد بازار کار شدند

زهرا پورحسن

کتابدار کتابخانه فرهیختگان ایسین بندرعباس به خبرگزاری ابینا گفت: با برگزاری کلاس های آموزشی و حمایت از تولیدکنندگان بیش از ۱۰۰ نفر از اهالی روستا را وارد بازار کار کردیم.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان به نقل از ایبنا،  کتابدار کتابخانه فرهیختگان ایسین بندرعباس پس از برگزیده شدن در دومین همایش کتابخانه‌ها و کسب و کارهای کوچک، راز موفقیتش را برگزاری کلاس‌های آموزشی، حمایت از تولید کنندگان و ایجاد اشتغال برای بیش از ۱۰۰ نفر از اهالی روستا با محوریت کتابخانه دانست.

زهرا پورحسن درگیری کتابدار کتابخانه فرهیختگان روستای ایسین بندرعباس و برگزیده جایزه ملی خدمات کتابخانه‌های عمومی با موضوع کتابخانه ها و کسب و کارهای کوچک افزود: کلاس‌های آموزشی صنایع دستی را از سال ۹۵ در ابتدا با هدف اوقات فراغت در دو رشته شروع کردیم ولی رفته رفته با استقبال بانوان روبرو شدیم و کلاس‌های آموزشی مهارت محور را گسترش دادیم. برگزاری دوره‌های آموزشی باعث شناخته شدن بیشتر کتابخانه در منطقه شد به طوری که افرادی از شهر بندرعباس برای شرکت در کارگاه‌ها به روستای ایسین و کتابخانه مراجعه می‌کردند.

وی اضافه کرد: تمام مربیانی که با کتابخانه همکاری داشتند از بانوان روستا بودند و به کارگیری مربیان بومی دارای مزیت بود زیرا می‌توانستند هنرشان را به افراد بیشتری عرضه کنند که به تبع آن باعث افزایش سفارش می‌شد.

پورحسن در ادامه گفت: با توجه به اینکه در پوشش بانوان هرمزگانی صنایع دستی متنوعی به کار برده می‌شود، یادگیری این صنعت فرصت خوبی برای درآمدزایی و کمک به معیشت خانواده ها است. با برگزاری کلاس های آموزشی و حمایت از تولید کنندگان بیش از ۱۰۰ نفر از اهالی روستا را وارد بازار کار کردیم.

مسئول کتابخانه فرهیختگان توضیح داد: استان هرمزگان علاوه بر تنوع در صنایع دستی، دارای آداب و رسوم خاصی است، یکی از این آداب و رسوم مراسم حنابندان است که با استفاده از حنای قیفی، نقش های زیبایی بر روی دست عروس و میهمانان طراحی می‌شود. این حنا وارداتی بوده و دارای مواد شیمیایی و قیمت بالایی است، بعضی از برندهای این نوع حنا دارای درصد بالایی از مواد شیمیایی هستند که باعث آسیب به پوست و گاهی زخم‌های پوستی می‌شوند، در دسترس نبودن حنای قیفی و سایر عوامل باعث شد که به فکر تولید این نوع حنا بیفتیم، کارگاه‌های آموزشی نقش حنا را در کتابخانه برگزار کردیم، یکی از اعضای علاقمند با پشتکار زیاد و جمع آوری اطلاعات کتابخانه‌ای و همچنین تهیه کتاب مخصوص این رشته با همکاری کتابدار توانست مدرک فنی و حرفه‌ای این رشته را دریافت کند و پس از تلاش‌های فراوان موفق به تولید حنای قیفی با برند آپامه به عنوان تنها حنای تولید داخلی شد. این حنا فاقد مواد شیمیایی، در دسترس، ماندگاری بالا و نصف قیمت نمونه مشابه وارداتی است.

او با بیان اینکه اکثر بانوان روستا در خانه مشغول کسب و کار خانگی بخصوص در زمینه صنایع دستی در پوشش بانوان هستند، افزود: قصد داریم در آینده شبکه های فروش محلی راه اندازی کنیم تا محصولات و صنایع دستی تولید شده به آسانترین روش، بدون واسطه و با سود بالاتر برای تولید کنندگان به فروش برسانیم.

پورحسن درخصوص حضور در همایش کتابخانه‌ها و کسب و کارهای کوچک گفت: علاوه بر شرکت در کارگاه‌های آموزشی با تجربیات سایر همکاران در نقاط مختلف کشور آشنا شدیم و برگزیده شدن در این همایش بازتاب‌های بسیار خوبی در سطح استان و حتی کشور داشت و نقطه عطفی برای استمرار این طرح در آینده است.

روستای ایسین بندرعباس در شمال این شهرستان واقع شده است و با تلاش های زهرا پورحسن در کتابخانه فرهیختگان در سال ۱۳۹۸ به عنوان روستای دوستدار کتاب معرفی شد.

با برگزاری کارگاه‌های آموزشی کتابخانه بیش از ۱۰۰ نفر را وارد بازار کار شدند

با برگزاری کارگاه‌های آموزشی کتابخانه بیش از ۱۰۰ نفر را وارد بازار کار شدند

با برگزاری کارگاه‌های آموزشی کتابخانه بیش از ۱۰۰ نفر را وارد بازار کار شدند

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 1 =