دوشنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۸

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در نشست خبری عنوان کرد؛

اجرای بیش از یک هزار و ۲۰۰ برنامه فرهنگی در ۱۶۱ کتابخانه استان در هفته کتاب

نشست خبری خوزستان

عباس حسین زاده، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: به مناسبت هفته کتاب، یک هزار و ۲۷۵ برنامه در سطح ۱۶۱ کتابخانه استان از ۲۰ لغایت ۳۰ آبان ماه برنامه ریزی شده است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، عباس حسین زاده در نشست خبری که به مناسبت هفته کتاب برگزار شد، اظهار کرد: در سی و یکمین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار در استان خوزستان یک هزار و ۲۷۵ برنامه فرهنگی در سطح ۱۶۱ کتابخانه برنامه ریزی شده است.

وی گفت: در حال حاضر در سطح استان ۱۶۱ کتابخانه فعال نهادی، ۳۸ باب کتابخانه مشارکتی، یک کتابخانه مستقل، ۲ پیشخوان کتابخانه و ۶ سالن مطالعاتی وجود دارد که در حال ارائه خدمات هستند؛ در این ۱۶۱ کتابخانه ۴۰۸ هزار و ۵۷۹ عنوان کتاب و حدود سه میلیون نسخه کتاب وجود دارد که سه رده موضوعی اول به ترتیب ادبیات، دین و علوم اجتماعی است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان گفت: از ۲۴ آبان ماه سال گذشته تا ۱۵ آبان ماه سال جاری یک میلیون و ۶۰ هزار و ۴۰۰ امانت کتابخانه ای داشته‌ایم و بیشترین امانت در رده ادبیات و گروه سنی کودک و ابتدایی بوده است که در این گروه سنی ۳۳۴ هزار کتاب به امانت داده شده است.

وی افزود: در این بازه زمانی کتابخانه امام صادق (ع) شهر خنافره افتتاح و به چرخه فعالیت رسید. همچنین ۲ پیشخوان در روستای جلیزی دشت آزادگان و روستای اسدپور اندیکا به بهره برداری رسید که سعی داریم از اعتبارات تملک امسال نیز مجدد از این دست سازه‌ها به ناوگان کتابخانه ای بیفزاییم.

برنامه راهبردی ۴ ساله در راستای تحقق است

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان بیان کرد: یکی از رویکردهای بسیار متفاوتی که نهاد کتابخانه های استان نسبت به سال‌های گذشته اتخاذ کرد و اردیبهشت سال جاری به تصویب انجمن کتابخانه های عمومی رسید، برنامه راهبردی چهار ساله اداره کل کتابخانه های خوزستان است که برش ۱۴۰۲ آن به سمع و نظر اعضای انجمن و تصویب استاندار به عنوان رئیس انجمن رسید؛ در حال حاضر جزو معدود دستگاه‌های فرهنگی هستیم که شاید توسط برنامه راهبردی حرکت کنیم و جز اولین کتابخانه های کشور به لحاظ کتابخانه ای که دارای سند راهبردی است.

حسین زاده عنوان کرد: در یک سال گذشته نشست‌های متعددی با اساتید حوزه‌های تخصصی مختلف و راهبرد نویس ها برگزار کردیم و بر اساس نقاط قوت و ضعف داخلی سیستم و فرصت‌ها و تهدیدهایی که در استان وجود دارد توانستیم به سمت یک برنامه راهبردی برویم و حرکت به سمت یک آینده روشن برای کتابخانه های عمومی متصور کنیم به همین لحاظ ۳۲ شاخص در حوزه‌های مختلف در اداره کل و شهرستان‌ها اتخاذ شد.

حسین زاده عنوان کرد: با تبلیغات محیطی و در کتابخانه ها تلاش کردیم که مردم را به سمت اهدا کتاب هدایت کنیم تا این مساله به یک فرهنگ تبدیل شود. سال گذشته ۲۲ هزار اهدا کتاب داشتیم که امسال تا ۱۵ آبان ماه به ۳۶ هزار و ۹۲۶ نسخه رسید و هدف ما ۷۰ هزار نسخه بوده که ۵۳ درصد سند در این شاخص تحقق پیدا کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان مرجع مجازی را یکی از قابلیت‌های کتابخانه های عمومی و خدمات متنوع آن اعلام و بیان کرد: به ۱۲۵ میلیون رکورد مقالات لاتین، پایان نامه‌ها و کتاب‌ها دسترسی داریم که سال گذشته یک هزار و ۲۱۵ مقاله دانلود شد اما با ارتباطی که با دانشگاه‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات تحقیقاتی گرفته شد، امسال ۵ هزار و۴۵۷ مقاله دانلود شد که تحقق ۶۶ درصدی سند را در پی داشته است.

رشد میزان عضویت در استان خوزستان

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در خصوص شاخص عضویت بیان کرد: تا ۱۵ آبان ماه سال گذشته ۳۹ هزار نفر عضو کتابخانه بوده‌اند که امسال ۵۷ هزار و ۷۲۷ نفر جذب کتابخانه‌ها شدند و ۴۷ تحقق سند را داشته‌ایم؛ در بخش امانت کتاب نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۳ درصد رشد و ۵۶ درصد تحقق سند داشته‌ایم و از ابتدای امسال ۷۰۳ هزار کتاب به امانت رفته است.

حسین زاده یکی دیگر از خدمات کتابخانه ها را خدمت رسانی به گروه‌های خاص اعلام و عنوان کرد: نابینایان از جمله گروه‌های خاص قلمداد می‌شوند که ما خودمان را ملزم می‌دانیم به این افراد خدمات ارائه دهیم. کتابخانه های مرکزی اهواز، ثامن الائمه آبادان، شهید بهشتی امیدیه و شهید مدنی آغاجاری بخش تخصصی نابینایان دارند که خدمات متنوعی در این حوزه ارائه می‌دهند.

وی اضافه کرد: سال گذشته به ابتکار اداره کل کتابخانه ها جشنوار طعم کتاب با عشایر را طراحی کردیم و ۲۳ رویداد در ۱۰ شهرستان توسط همکاران من در شهرستان‌ها و با حمایت فرمانداران اجرا شد. این جشنواره رویکردهای اجتماعی کتابخانه ها را بیشتر متبلور می‌کند که امسال دومین رویداد آن از ۱۵ آذر ماه با اجرای اولین برنامه در فتح المبین شوش، بزرگترین سایت عشایر کشور برگزار می‌شود.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان ادامه داد: این برنامه یک خلأ داشت که وقتی برمی گشتیم کودک می‌ماند و طعم کتابی که دیگر پیش او نیست لذا امسال طرح توشه کتاب را خلق کردیم که با همکاری آموزش و پرورش عشایر، کوله پشتی حاوی ۵۰ عنوان کتاب در حوزه کودک و نوجوان و بزرگسال در موضوعات متنوع در اختیار معلم‌ها به مدت ۲ تا ۳ هفته قرار می‌گیرد، پس از آن کوله‌ای با محتوای جدید تحویل داده می‌شود و طوری این را طراحی کرده‌ایم که تا پایان سال ۱۰ تیپ کوله در اختیار عشایر قرار بگیرد.

حسین زاده بیان کرد: یکی از رویدادهایی که خلأ آن وجود داشت و سال گذشته به ابتکار خوزستان برگزار شد، جشنواره کتابخوانی دفاع مقدس با عنوان «در پناه نخل ها» بود که تلاش کردیم در حوزه کودک و نوجوان و بزرگسال سه عنوان کتاب متناسب انتخاب و در پنج رشته مسابقه برگزار شود که اختتامیه آن در هفته کتاب به میزبانی شوش برگزار خواهد شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان با اشاره به سفر استانی هیأت دولت به خوزستان گفت: در سفر به آبادان و خرمشهر دو مصوبه وجود داشت که در راستای آن ۹ میلیارد توان برای ساخت کتابخانه، تعمیر و تجهیز کتابخانه ها در آبادان و ساخت کتابخانه در جزیره مینو و تعمیر و تجهیز کتابخانه ها به ارزش ۹ میلیارد تومان برای خرمشهر تعیین شد، همچنین ۲ مصوبه ۲۰ میلیارد تومانی تعمیر و تجهیز کتابخانه های استان و ۱۵۰ میلیارد تومان تعمیر و تجهیز و ساخت پروژه‌های نیمه تمام بالای ۵۰ درصد با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در نظر گرفته شد.

حسین زاده با بیان اینکه در هفه کتاب برنامه‌های متنوعی در سطح استان برگزار خواهد شد، تصریح کرد: یک هزار و ۲۷۵ برنامه در سطح ۱۶۱ کتابخانه استان از ۲۰ آبان ماه تا پایان ماه برنامه ریزی شده است. غبارروبی مزار شهدا، زنگ کتابخوانی در کوت امیر شهرستان کارون، رونمایی از پوستر «اهدا کتاب احیای زندگی» در شهرستان کارون، روز کتاب «آینده خوانی است» و «غزه تنها نیست» ویژه کودکان در کتابخانه مرکزی اهواز از جمله برنامه‌های این هفته است.

وی اضافه کرد: دورهمی کتابداران، افتتاح کتابخانه آزادی اندیمشک، افتتاح نمایشگاه کتاب در کتابخانه مرکزی اهواز و رونمایی از پوستر توشه کتاب از دیگر برنامه‌ها به این مناسبت است.

میزان همکاری دستگاه‌ها در تجهیز کتابخانه ها

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان در خصوص میزان مشارکت دستگاه‌ها در ساخت و تجهیز کتابخانه های عمومی گفت: تا کنون این امر اتفاق نیفتاده اما بهسازی کتابخانه اندیمشک از محل مسئولیت‌های اجتماعی نفت را خواهیم داشت که مجری آن اداره کل نوسازی مدارس استان است، همچنین در حوزه ساخت کتابخانه، اخیراً یکی از ارگان‌ها برای ساخت کتابخانه در مناطق محروم و از محل مسئولیت‌های اجتماعی آمادگی خود را اعلام کرده که در حال رایزنی‌ها هستیم.

حسین زاده در خصوص تلاش برای خرید کتاب‌های جدید و جایگزینی با کتابخانه های قدیمی توسط نهاد بیان کرد: برای خرید کتاب محدودیت‌های اعتباری وجود دارد، اما اخیراً سامانه مدیریتی کتابخانه های عمومی قابلیتی را طراحی کرده که اعضا می‌توانند نیازمندی‌های خود را در سامانه ثبت کنند، این مساله بررسی می‌شود و در صورتی که جز اولویت‌ها قرار بگیرد خریداری می‌شود؛ بنده معتقد هستم اگر این کار درست انجام شود طرح موفقی برای سنجیدن نیازهای مخاطب و اقدام کردن است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
3 + 1 =