به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد کتابخانههای عمومی کشور، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور ۳۰ خرداد ماه ۱۴۰۳ در سفر به استان سیستان و بلوچستان مورد استقبال رضا شریفی، معاون سیاسی و اجتماعی استاندار قرار گرفت و با وی دیدار و گفتگو کرد.
ضرورت ترویج فرهنگ و گفتمان تقریب با استفاده از ظرفیت کتابخانههای عمومی در استان
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان ضمن خیرمقدم به دبیرکل نهاد و هیئت همراه، اظهار داشت: دغدغه اصلی بنده، موضوع فرهنگ است و ما و شما دغدغه مشترک داریم. بحمدالله زیرساختهای فرهنگی خوبی در دستگاههای استان وجود دارد و هنر ما باید به فعلیت درآوردن این ظرفیتها باشد. به اعتقاد من موضوع کتابخانههای سیار باید به طور ویژه در استان ما مورد توجه قرار گیرد؛ لازم است در تأمین منابع کتابخانهای فرهنگ بلوچی و اقتضائات این منطقه مدنظر قرار گیرد؛ ترویج فرهنگ و گفتمان تقریب مذاهب با استفاده از ظرفیت کتابخانههای عمومی در استان بسیار حائزاهمیت است. در واقع با ترویج فرهنگ کتابخوانی در استان و تقویت وحدت و تقریب به واسطه کتابخوانی و کتابخانه، تمامی شئونات استان تحت تأثیر قرار میگیرد. به اعتقاد من تقریب مذاهب و وحدت جامعه، از رهگذر کار فرهنگی حاصل میشود.
شریفی تصریح کرد: ما برای امن و خوشنام کردن استان، در حوزه کتابخانههای عمومی در خدمت شما هستیم و از هیچ تلاشی فروگذار نخواهیم کرد.
دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در استان سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: با از دست دادن جناب آقای رئیسی، حامی بزرگ حوزه فرهنگ را از دست دادیم. آخرین دیدار ما با ایشان در غرفه نهاد کتابخانههای عمومی کشور در نمایشگاه کتاب و از آخرین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی که توسط ایشان ابلاغ شد، سند ملی ترویج خواندن بود. آقای رئیسی در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار شدند.
مهدی رمضانی با اشاره به پیشینه نهاد کتابخانه های عمومی کشور، اظهار داشت: قانون کتابخانه های عمومی در کشور به سال ۱۳۴۴ برمی گردد. در جمهوری اسلامی شبکه کتابخانهها احیا شد و امروز در دنیا دستاوردهای کمنظیری در حوزه کتابخانهای داریم. تا سال ۱۳۵۷ حدود ۳۰۰ کتابخانه در کشور داشتیم و از آن زمان تا امروز، این عدد به حدود ۳۸۰۰ باب رسیده است. جمهوری اسلامی ایران در منطقه، آسیا، جهان اسلام و دنیا از کشورهای پیشرو در حوزه کتابخانهای محسوب میشود. در این دولت توجه آقای دکتر اسماعیلی، وزیر فرهنگ و آقای رئیس جمهور به حوزه کتابخانهها بینظیر بوده است.
دبیرکل نهاد با اشاره به لزوم توسعه فضای کتابخانهای در استان سیستان و بلوچستان، اظهار داشت: متأسفانه در این استان فضای مناسب برای احداث کتابخانه مرکزی نداریم. کتابخانه مرکزی شاخصهای کتابخانهای را در استان ارتقاء میدهد و به اعتقاد من لازم است به تخصیص فضایی برای کتابخانه مرکزی توجه شود.
وی با اشاره به بحث کتابخانه سیار اظهار داشت: مقرر شده بود تا انتهای دولت ۲۰۰ دستگاه خودرو به ناوگان کتابخانههای سیار کشور اختصاص یابد که چند خودروساز برای تحویل بخشی از تعهد خود اعلام آمادگی کردهاند. تا امروز در دولت سیزدهم در حوزه کتابخانههای رشد خوبی داشتهایم اما معتقدیم این عدد به ویژه در استانهایی با پراکندگی جمعیت باید با جهش افزایش یابد. فارغ از مسیر پیشبینی شده در صورتی که استان خودرو در اختیار قرار دهد ما با تأمین تجهیزات و نیرو، کتابخانه سیار را راهاندازی خواهیم کرد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور اظهار داشت: هماکنون کتابخانه، مرکزی فرهنگی-اجتماعی است که مجموعهای از خدمات را ارائه میدهد. اخیراً با همکاری کمیته امداد، ایجاد مراکز مشاوره در کتابخانهها را پیگیری میکنیم؛ در این خدمت جدید هزینه خدمات مشاوره برای افراد تحت پوشش کمیته امداد کاملاً رایگان خواهد بود و برای سایر متقاضیان نیز این هزینه کاهش مییابد. بعلاوه موضوع آموزش نیز با جدیت در کتابخانههای عمومی پیگیری میشود. در حال حاضر نسل جدید کتابخانهها بیش از ۶۰ خدمت متنوع ارائه میکنند.
ارسال نظر