جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۱۷

در دومین پیش‌نشست هشتمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات؛

زیرساخت‌های مورد نیاز هوش مصنوعی در کتابخانه‌های عمومی بررسی شد

دومین پیش نشست هشتمین کنگره متخصصان علوم اطلاعات

دومین پیش نشست کتابخانه‌های عمومی در قالب کارگاه آموزشی با عنوان «زیرساخت‌های مورد نیاز برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و معرفی ابزارهای هوش مصنوعی» به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان، دومین پیش نشست کتابخانه‌های عمومی هشتمین کنگره سالانه متخصصان علوم اطلاعات در قالب کارگاه آموزشی با عنوان «زیرساخت‌های مورد نیاز برای بهره‌گیری از هوش مصنوعی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و معرفی ابزارهای هوش مصنوعی» به صورت مجازی برگزار شد.

در این پیش‌نشست، احسان کاوه، مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ عباس حسین‌زاده، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان به عنوان دبیر نشست و راضیه خلف آبادی، دانشجوی دکتری علم‌اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه پیام نور مشهد حضور داشتند.

حسین‌زاده در ابتدای این نشست در خصوص پنل کتابخانه‌های عمومی و برنامه‌ریزی های صورت گرفته برای برگزاری این پنل و پیش نشست های آن گزارشی ارائه کرد.

وی ضمن مروری از پیش نشست اول کتابخانه‌های عمومی که در شهریور ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، با ارائه مقدمه‌ای به معرفی کارگاه آموزشی و مباحث مربوطه پرداخت.

همچنین احسان کاوه، مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور به ارائه تعاریف و تاریخچه هوش مصنوعی و کاربردها و اهمیت آن در کتابخانه‌های عمومی پرداخت.

کاوه در خصوص سرفصل‌های تاریخچه استفاده از هوش مصنوعی در کتابخانه‌های عمومی در دنیا توضیحاتی ارائه و درباره تأثیر هوش مصنوعی بر خدمات کتابخانه‌های عمومی، هوش مصنوعی و کاربردهای آن در کتابخانه‌ها و زیرساخت های فناورانه نرم افزاری موردنیاز صحبت کرد.

مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه های عمومی کشور همچنین زیرساخت‌های مورد نیاز هوش مصنوعی در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای پشتیبانی از کاربردهای فناورانه هوش مصنوعی، چالش‌ها و موانع استفاده از هوش مصنوعی در کتابخانه های ایران و هوش مصنوعی و آینده کتابخانه‌های عمومی با استفاده از هوش مصنوعی را مورد نقد و بررسی قرار داد.

همچنین راضیه خلف آبادی در این نشست به معرفی ابزارهای پرکاربرد هوش مصنوعی در حوزه خدمات پژوهشی در کتابخانه های عمومی و چالش های ابزارهای هوش مصنوعی پرداخت و گفت: این ابزارها با خودکارسازی فرآیندهای مختلف و تحلیل داده‌های کاربران، تجربه‌ای شخصی‌سازی شده و بهینه فراهم می‌کنند.

وی افزود: هوش مصنوعی به کتابخانه‌ها کمک می‌کند تا در دوران دیجیتالی‌شدن، همگام با نیازهای جامعه مدرن حرکت کرده و نقش مهمی در تسهیل دسترسی به دانش و اطلاعات ایفا کنند؛ در این میان، توانایی هوش مصنوعی در پردازش حجم عظیمی از اطلاعات و ارائه نتایج دقیق و هوشمندانه، موجب شده که کتابخانه‌ها نه تنها منابع چاپی، بلکه منابع دیجیتال را نیز بهتر مدیریت کنند.

خلف‌آبادی ادامه داد: چالش‌های ابزارهای هوش مصنوعی ۱۰۰ درصد کامل و قابل اعتماد نیستند، ممکن است سوگیری در داده ها وجود داشته باشد؛ مباحث اخلاقی و سرقت ادبی، عدم دسترسی به پایگاه های اطلاعاتی، از نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی و امنیت داده ها است.

در این کارگاه آموزشی، مهم‌ترین و پرکاربردترین ابزارها با هدف کمک به کتابداران و کاربران کتابخانه معرفی شد. پایان این برنامه نیز به بحث و پرسش و پاسخ اختصاص یافت.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
6 + 9 =