سه‌شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۴۹

در ویژه‌برنامه «از تبار قلم» مطرح شد؛

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

ویژه‌برنامه «از تبار قلم: آیین تجلیل از نویسندگان جوان»

رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) در این مراسم گفت: صاحبان قلم، امروز مسئولیت سنگینی نسبت به‌ جامعه دارند. اسرائیل در این ایام ۵۰ هزار نفر را شهید کرده است و آن کسی که می‌تواند افشاکننده این جنایت باشد و برای بیداری جامعه انسانی آن را انتقال دهد، شما عزیزان صاحب قلم هستید.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، در آستانه سی‌ودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، ویژه‌برنامه «از تبار قلم» با تجلیل از نویسندگان جوان، عصر سه‌شنبه ۲۲ آبان ماه با حضور سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره)؛ عبدالحسین کلانتری، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر هفته کتاب؛ مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ساختمان ستاد مرکزی نهاد برگزار شد.

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

در ابتدای این جلسه، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، ضمن خیرمقدم به رئیس و مدیران کمیته امداد امام خمینی(ره) و نویسندگان جوان، یاد و خاطره امام و شهیدان انقلاب و دفاع مقدس، مقاومت، امنیت و هسته‌ای را گرامی ‌داشت و اظهارداشت: از شهید بهشتی هم یاد می‌کنیم، چراکه حضور آقای بختیاری ما را یاد ایشان نیز می‌اندازد. هیچ کس فکر نمی‌کرد که بعد از حدود نیم قرن از انقلاب اسلامی به رهبری امام(ره)، تحولات دنیا به‌سمتی برود که نام و یاد امام و مهمترین آرمان امام، که آزادی مسلمانان با نقطه طلایی آزادی قدس عزیز بود، دوباره طنین‌انداز شود و فرزندان و سربازان امام بعد از چند نسل آن را زنده کنند. باید شکر آن را به‌جا آوریم که حداقل در عالم مادی هیچ‌کس فکر نمی‌کرد به اینجا برسیم.

وی افزود: ما مدعی هستیم که در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور بزرگترین شبکه فرهنگی و اجتماعی در کشور را با بیش از ۳۸۰۰ باب کتابخانه عمومی و ۷۵۰۰ همکار داریم و خدمات جدیدی را علاوه بر امانت‌دهی و خدمات کتابخانه‌ای ایجاد کردیم. در جلسه‌ای که با حجت‌الاسلام جعفری، معاون فرهنگی کمیته امداد داشتیم این دستاورد را تشریح کردم و ایشان هم از ظرفیت‌های خوب کمیته گفت و منجر به امضای تفاهم‌نامه همکاری شد و اکنون با حمایت آقای بختیاری و مدیران کمیته امداد و البته زحمات همکاران ما، بیش از ۴۷۰ مرکز مشاوره در کتابخانه‌های عمومی راه‌اندازی شده که امیدواریم نمونه موفقی برای آینده باشد.

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

وی افزود: ما مجموعه برنامه‌هایی را با نام «از تبار قلم» در نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و با رویکردهایی مختلفی مانند تجلیل از نویسندگان جوان، پیشکسوت، نویسندگان انقلاب و دفاع‌مقدس برگزار می‌کنیم که همگی از ذخیره‌های معنوی و فکری جامعه اسلامی هستند. بنده پیش از این ناشر بودم و روحیه نویسندگان را می‌شناسم؛ اینکه جمله‌جمله از ذهن آنها متولد شده و منسجم می‌شود و به‌متنی تبدیل می‌شود که می‌تواند پیامی را انتقال دهد و اینکه این ظرفیت‌های پنهان آشکار شده و به متن تبدیل شده، قابل تقدیر است. کسانی که این روحیه در آنها شکوفا شده باید به‌خودشان افتخار کنند و باید این ظرفیت‌ها شناسانده شود. تلاش می‌کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به‌جایگاه حقیقی خود برسند.

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

سپس سعید زارع‌زاده، معاون پژوهش و برنامه‌ریزی کمیته امداد امام خمینی(ره) و مدیر انتشارات امداد ضمن تشکر از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برای برگزاری این مراسم، به اقدامات معاونت مزبور اشاره کرده و خاطرنشان کرد: طبق فرمایش رهبر انقلاب برای رفع فقر باید استراتژی مبتنی بر روش‌های علمی و هماهنگ با زمان و مکان داشته باشیم. بنابراین برای کارهای پژوهشی برنامه‌ریزی کردیم. ما از مجموعه دانشگاه‌ها و پزوهشگاه‌ها و از همه کسانی که در موضوعات مرتبط با اشتغال و توانمندسازی مقاله و اثری داشتند حمایت کردیم. از همه مددجویان عزیز هم که آثار علمی و نخبگانی خوبی داشته باشند بعد از بررسی‌ها، حمایت می‌کنیم و این حمایت‌ها را محکم‌تر ادامه می‌دهیم. برای مستندسازی این آثار سه اقدام انجام دادیم؛ ابتدا انتشارات کمیته امداد را برای انتشار آثار به صورت کتاب راه‌اندازی کردیم و کتاب پژوهشی امسال و سال گذشته را منتشر کردیم که آثار علمی متغیری در آنها هست. برای انتشار آثار علمی، فصلنامه توانمندسازی و محرومیت‌زدایی را منتشر کردیم که ۴ شماره آن تاکنون آماده شده است. مجموعه کتابخانه‌های کمیته امداد که ۲۵ هزار نسخه کتاب دارد، ظرفیت بسیار خوبی است که به به سامانه نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور هم متصل است.

پس از آن از نخبگان دانشگاهی، علمی و ادبی کمیته امداد از سراسر کشور تجلیل به‌عمل آمد.

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

همچنین در ادامه مراسم سیدمرتضی بختیاری، رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) طی سخنانی ضمن تشکر از یاری دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در برگزاری این مراسم، به تفاهم‌نامه مشترک کمیته امداد با نهاد اشاره کرده و افزود: بر اساس این تفاهم‌نامه مراکز مشاوره راه زندگی (رز) برای اعضای تحت پوشش کمیته امداد راه‌اندازی شده است و تاکنون به ۴۷۰ کتابخانه عمومی در کشور رسیدیم که این طرح را اجرا کرده‌اند. علت دیگر برگزاری این مراسم، تجلیل از ۱۵۵ نخبه کشوری است. این را بدانید که ما نوکر شما هستیم و بر این نوکری افتخار می‌کنیم؛ چراکه اگر خودمان را سرباز رهبری می‌دانیم باید این نگاه را داشته باشیم و اگر ذره‌ای منت بگذاریم می‌بازیم.

وی افزود: مطالبات شما را قطعاً در دستور کار قرار می‌دهیم و از طریق بنیاد نخبگان و همه دستگاه‌های مرتبط، پیگیری می‌کنیم تا از زحمات شما استفاده کنیم. رهبر انقلاب کتباً دستور دادند که توانمندسازی و اشتغال باثبات با رعایت تکریم باید در صدر برنامه‌های کمیته امداد باشد. درآمد باثبات مستلزم اشتغال باثبات و پایدار است و مدیران کمیته امداد قطعاً موانع اشتغال را با مهارت‌آموزی برمی‌دارند. شما صاحب قلم هستید و می‌توانید فرآیندها و موانع را به ما منعکس کنید. ما هرچه داریم از برکت قلم و کتاب است که اگر نمی‌بودند، ما امروز از گذشته هیچ نداشتیم.

بختیاری در خصوص رسالت قلم گفت: صاحبان قلم، امروز مسئولیت سنگینی نسبت به‌ جامعه دارند. اسرائیل در این ایام ۵۰ هزار نفر را شهید کرده است و آن کسی که می‌تواند افشاکننده این جنایت باشد و برای بیداری جامعه انسانی آن را انتقال دهد، شما عزیزان صاحب قلم هستید. ما هم نسبت به شما مسئولیت داریم. من نامه‌های شما را می‌خوانم و می‌دانم که چقدر زحمت می‌کشید تا به مدارج بالا برسید اما خلوت با خدا را از دست ندهید که به شما انگیزه می‌دهد و بدانید که بالاترین پاداش‌ها برای سخت‌ترین کارهاست.

در پایان مراسم نیز از مدیران‌کل کتابخانه‌های عمومی استان‌های البرز، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، تهران و مرکزی و همچنین مدیران‌کل و معاونین فرهنگی کمیته امداد استان‌های تهران، خراسان‌های رضوی و شمالی، مازندران، سمنان، قزوین، لرستان و مرکزی به خاطر راه‌اندازی مراکز مشاوره در کتابخانه‌های عمومی تجلیل به‌عمل آمد.

گفتنی‌است از زحمات محمد شکرایی، مدیرعامل شرکت مشاوره راه زندگی نیز تقدیر شد.

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

باید تلاش کنیم تا نویسنده، کتاب و قلم به جایگاه حقیقی خود برسند

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 3 =