یکشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۰

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی؛

کتاب، معجزه خالده پیامبر اکرم(ص) است

سیدمهدی قریشی

نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه معزز ارومیه، در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به هفته کتاب، بر لزوم ترویج کتابخوانی، عادت به مطالعه و ترویج سنت اهدای کتاب در جامعه تأکید کرد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی قریشی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌غربی و امام جمعه معزز ارومیه، در خطبه‌های نماز جمعه با اشاره به هفته کتاب و کتابخوانی، بر لزوم ترویج کتابخوانی و عادت به مطالعه و ترویج سنت اهدای کتاب در جامعه تأکید کرد.

وی اظهار داشت: ۲۴ آبان با سالروز رحلت علامه طباطبایی(ره) مصادف است و لذا از ۲۴ آبان الی ۲ آذر را هفته بزرگداشت آن عالم و هفته کتاب و کتاب خوانی نامگذاری کرده اند.

نماینده ولی فقیه ادامه داد: مرحوم علامه طباطبایی از افتخارات نظام اسلامی است که نظیر ایشان خیلی کم بوده و حق بزرگی بر گردن ما دارد. امروز بزرگان این نظام از جمله شهید مطهری(ره)، آیت الله جوادی آملی(دامت برکاته)، آیت الله حسن زاده آملی (ره)، آیت الله مصباح (ره)، آیت الله سبحانی (دامت برکاته) و سایر عزیزان شاگرد این علامه و در محضر ایشان به فراگیری علوم مشغول بوده اند. تنها یکی از آثار ایشان تفسیر المیزان است؛ نگارش این اثر ۱۷ سال طول کشیده و در ۲۰ جلد و در حدود ۱۰ هزار صفحه است که نظیر آن در عالم اسلام نوشته نشده و لذا به عظمت این عالم، این هفته را هفته هفته کتاب نام گذاشته اند.

وی تصریح کرد: مسئله کتاب و کتابخوانی مهم است. مفاهیم و علوم با کتاب به نسل های بعدی منتقل می شود. یک نفر معلومات خود را می نویسد و کتاب می کند، نسل های بعدی از آن بهره می برند. در دین ما نیز مسئله کتاب، نوشتن و علم خیلی اهمیت دارد؛ به طوری که در دین ما، معجزه خالده پیامبر اکرم(ص) کتاب است. پیامبر اکرم (ص) معجزات فراوانی داشتند ولی آن معجزه ای که باید تا قیامت بماند قرآن است که کتاب، علم و نوشته است.

حجت الاسلام والمسلمین قریشی، بیان داشت: اولین آیاتی که بر پیامبر ما نازل شده است از جنس علم است و  در دین اسلام مسئله نوشتن و کتاب خیلی مقدس است. 

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله الهالی) گفت: مسئله کتاب و کتاب خوانی به قدری مهم است که مقام معظم رهبری (مدظله العالی) می فرمایند:« امروز کتابخوانی و علم‌آموزی نه تنها یک وظیفه‌ی ملّی، که یک واجب دینی است». حضرت آقا کتاب خوانی را مثل نماز واجب دینی اعلام کردند. شایسته نیست میزان مطالعه در کشور ما از سایر کشورها کمتر باشد.

 وی تصریح کرد: درخواست من این است که کتاب هدیه بدهیم. در صله ارحام به جای اینکه اقلام شکستنی هدیه بگیریم، یک کتاب خوب هدیه دهیم؛ من برای سخنرانی به باکو سفر کرده بودم که مسئله ای خیلی نظر من را جلب کرد. در بین مسلمانان باکو شایع است که وقتی خانمی ازدواج کرد، پدرش در ضمن جهازیه، یک قفسه کتاب و یک دوره کتاب مفید جهیزیه می دهد. این سنت خوبی است که حرف دین است. ما باید فرزندانمان را به کتابخوانی عادت دهیم.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
8 + 8 =