دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۳:۴۳

پس از برگزاری جشنواره طعم کتاب با عشایر لرستان صورت گرفت؛

ویزیت بیماران با طعم کتاب

گزارش لرستان

قصه پزشک مرکز روستایی- عشایری «قلعه میشوند» پل‌دختر، استان لرستان در نوع خود جالب و شنیدنی است، پزشکی که بعد از سال‌ها دوباره به محل طرحش برمی‌گردد و این‌بار علاوه بر ویزیت بیماران به کودکان کتاب امانت می‌دهد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان لرستان به نقل از خبرگزاری فارس لرستان، سید حسین هاشمی، پزشک منطقه عشایری «قلعه میشوند» پل‌دختر در کنار دارو و وسایل معاینه برای ویزیت بیماران به کودکان و نوجوانان کتاب امانت می‌دهد. او هفت سال پیش‌طرح خود را در افرینه معمولان می‌گذراند و با پایان طرح هم چند سالی را به‌عنوان پزشک به مردم منطقه خدمت می‌کند. هاشمی تصمیم می‌گیرد که در رشته‌ای غیر از پزشکی هم تحصیل کند و همین می‌شود که تا دکتری فلسفه ادامه تحصیل می‌دهد. قصه پزشک عمومی مرکز روستایی عشایری «قلعه میشوند» در نوع خودش جالب و شنیدنی است، پزشکی که بعد از سال‌ها دوباره به محل طرحش برمی‌گردد و این‌بار علاوه بر طبابت کار کتابداری را هم انجام می‌دهد.

وی مجدد پزشکی را دنبال می‌کند و اوایل مهرماه امسال در مرکز روستایی عشایری «قلعه میشوند» پل‌دختر به‌عنوان پزشک مستقر می‌شود. در واقع علاوه بر اینکه به فکر درمان بیماری اهالی منطقه عشایری است، می‌خواهد روح آنها هم تغذیه شود.

ویزیت بیماران با طعم کتاب

پزشکی که کتابدار سیار شد

او داستان انتخابش به‌ عنوان کتابدار سیار را تعریف می‌کند: در «قلعه میشوند» یک دبیرستان و دبستان شبانه‌روزی وجود دارد که اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان لرستان اقدام به برگزاری جشنواره «طعم کتاب با عشایر» می‌کند، با پایان جشنواره به مدیرکل کتابخانه‌ها پیشنهاد دادم که کتاب‌ها و قفسه‌ها را همین‌جا بگذارند تا بین کودکان و نوجوانان عشایری منطقه توزیع کنم و این پیشنهاد با استقبال وی مواجه شد.

قبل از اینکه کتاب‌ها را توزیع کنم آنها را بررسی و دسته‌بندی کردم و کارم را شروع کردم. همین شد که در کنار ویزیت بیماران به کودکان و نوجوانان هم کتابی را به‌صورت امانت اهدا می‌کنم، یعنی هفته‌ای یک‌ یا دو بار بین خانوارهای عشایری کتاب توزیع می‌کنم. در کنار دارو و وسایل معاینه، کتاب را هم با خودم دارم یعنی این روزها بدون کتاب هیچ جایی نمی‌روم. البته در مرکز ثابت هم اگر کودک و نوجوانی مراجعه کند به او کتابی هدیه می‌دهم، به آنها می‌گویم این کتاب امانت است بخوانید تا کتاب‌های جدید برای شما بیاوریم.

می‌خواهم کتاب‌خوانی نهادینه شود

هاشمی می‌گوید: من چون خودم با کتاب سروکار دارم، دوست دارم دیگران به‌ویژه کودکان و نوجوانان هم با کتاب و کتاب‌خوانی آشنا باشند. گاهی بدون اینکه قصد خرید کتابی داشته باشم سری به کتاب‌فروشی‌ها می‌زنم و قفسه کتاب‌ها را نگاه می‌کنم به پدر و مادرها هم می‌گویم برای بچه‌ها کتاب بخوانند تا از همان کودکی فرهنگ کتاب‌خوانی نهادینه شود؛ از طرفی کتاب در شکل‌گرفتن شخصیت آنها تأثیرگذار است.

وی می‌گوید: این کار از نگاه من گام اول است آن هم در منطقه‌ای که نه‌تنها کتابخانه متمرکزی وجود ندارد، بلکه خانوارها پراکنده هستند. محل فعالیت من به‌عنوان پزشک از منطقه پاعلم شروع و تا نزدیکی آزاده راه خرم‌آباد ادامه دارد. گاهی صبح که راهی منطقه عشایری می‌شوم، کارم تا غروب به طول می‌انجامد.

ویزیت بیماران با طعم کتاب

گل از گل بچه‌ها می‌شکفد

نمی‌دانید بچه‌ها وقتی کتاب‌ها را می‌بینند چقدر خوشحال می‌شوند و ‌گل از گلشان شکفته می‌شود. یعنی به حدی از دیدن کتاب خوشحال می‌شوند که من دلم می‌خواهد تمام کتاب‌های شهر را به آنها هدیه کنم.

ویزیت بیماران با طعم کتاب

خیرین پای کار توسعه کتابخوانی بیایند

خیلی خوشحال و راضی هستم که به‌عنوان کتابدار افتخاری قدمی در راستای ارتقای کتاب‌خوانی انجام می‌دهم و دلم می‌خواهد با کمک خیرین، نهاد کتابخانه‌ها و دستگاه‌های دیگر از جمله ارشاد این کار را توسعه بدهم. اینکه در کنار پزشکی به‌عنوان کتابدار سیار هم فعالیت داریم، حس خوشایندی در من ایجاد می‌کند. خیلی دلم می‌خواست خودم برای بچه‌ها کتاب می‌خواندم اما به دلیل اینکه فاصله مناطق عشایری تا مرکز ثابت روستایی عشایری زیاد است به پدر و مادرها می‌گویم حتماً روزی چند دقیقه را به خواندن کتاب برای کودکان و خردسالان اختصاص دهند. وقتی که می‌بینی با یک اقدام هر چند کوچک توانسته‌ای کودکان و خردسالان و نوجوانان را با کتاب به‌عنوان یک دوست خوب آشنا کنی بسیار لذت بخش است.

ویزیت بیماران با طعم کتاب

طبیب جسم و روح

من کتاب‌ها را با سبد و کوله‌پشتی بین خانوارهای روستایی و عشایری توزیع می‌کنم. من هم می‌خواهم جسم آنها را درمان، هم اینکه غذای روح آنها را تأمین کنم. از سر علاقه و حس انسان‌دوستی این کار را انجام دادم. وقتی می‌بینم ابن بچه‌ها از همه‌جا محروم هستند، دلم می‌خواهد برایشان کاری انجام دهم. بچه‌ها باید با کتاب و فضای کتابخانه آشنا باشند. کتاب به‌ویژه در سنین کودکی استعدادها را در حوزه‌های مختلف شناسایی می‌کند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
9 + 9 =