یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۷

با معرفی برگزیدگان؛

آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در خوزستان برگزار شد

مراسم روز کتاب در خوزستان

در آیین گرامیداشت سی‌ودومین دوره هفته کتاب با حضور استاندار، مدیران کل و مسئولین فرهنگی دستگاه‌های اجرایی استان از فعالان حوزه کتاب و کتابخوانی خوزستان تقدیر شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان، مراسم گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار با حضور محمدرضا موالی زاده، استاندار خوزستان؛ حجت الاسلام سیدابوالحسن حسن زاده، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و دیگر مسئولان فرهنگی استان در تالار مهتاب کتابخانه مرکزی خوزستان برگزار شد.

استاندار خوزستان

امیدوارم روزی کتابدار شوم

سیدمحمدرضا موالی زاده، استاندار خوزستان در این مراسم اظهار داشت: کتابخانه فقط قرائت‌خانه نیست، بلکه می‌تواند به محلی برای شکل‌گیری گفت‌وگوهای اجتماعی تبدیل شود. کاملا روشن است که در هر جامعه ای به دو وجه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری توسعه باید توجه شود؛ توسعه وقتی می‌تواند خوش‌قواره، متوازن و جامع‌الاطراف باشد که به همه ابعاد آن توجه شود.

وی افزود: توسعه یک وجه تمدنی و یک وجه فرهنگی دارد؛ توسعه یک‌جانبه و یک‌سویه ما را به هدف نمی‌رساند چون انسان مجموعه‌ای از نیازها است. مراتب مختلف این نیازها را می‌توانید در هرم آبراهام مزلو ببینید که در قاعده این هرم نیازهای فیزیولوژیکی مطرح شده و هر چه بالاتر می‌رویم نیازها متعالی‌تر می‌شود؛ تا جایی که به نیاز انسان به خودشکوفایی و خلاقیت می‌رسد و هویت انسان در این نقطه شکل می‌گیرد.

موالی‌زاده گفت: خداوند این هستی را مانند پازلی خلق کرده که هر کسی در این نقشه، مانند یک قطعه، نقشی دارد. هنر هر کس این است که بداند جای او در این نقشه کجا است. خداوند هیچ دو موجودی را شبیه به هم خلق نکرده است. او واحد و واحدآفرین است. این نشان‌دهنده عظمت خداوند است و اینجاست که بحث خلاقیت مطرح می‌شود.

استاندار خوزستان افزود: خلاقیت بسترهایی می‌خواهد که یکی از بسترهای آن مطالعه است که جنبه‌های نرم‌افزاری توسعه در آن شکل می‌گیرد؛ یعنی از آثار و برکات فراوانی که بر مطالعه کتاب مترتب است می‌توانیم به عنصر خلاقیت اشاره کنیم؛ یعنی انسان جای خود را در هستی پیدا کند و مأموریت خود را دریابد.

وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری به مطالعه گفت: ایشان علی‌رغم این همه مشغله و کار سنگین، مطالعه را به‌عنوان یک بخش جدی در زندگی خود قرار داده‌اند و این موضوع به ما این پیام را می‌دهد که می‌توان علی‌رغم مشغله‌ها، کتاب را وارد زندگی کرد.

موالی‌زاده افزود: جامعه‌ای که به کتاب بپردازد، پشیمان نمی‌شود و حتماً در مسیر رشد و توسعه قرار می‌گیرد؛ یعنی یکی از مؤلفه‌های توسعه، مطالعه است. ما باید مطالعه را تبدیل به فرهنگ عمومی کنیم. گرچه امروز فضای مجازی، اطلاعات زیادی در اختیار ما قرار می‌دهد، اما مطالعه کتاب، امر دیگری است.

استاندار خوزستان با تأکید بر لزوم توسعه سالن‌های مطالعه گفت: خواندن کتاب یکی از کارکردهای کتابخانه است؛ کتابخانه فقط قرائت‌خانه نیست، بلکه می‌تواند به محلی برای شکل‌گیری گفتگوهای اجتماعی تبدیل شود. می‌توان از افراد صاحب‌نظر در رشته‌های مختلف دعوت کرد تا نظرات خود را مطرح و درباره آن بحث کنند. از این بحث و تضارب آرا، ایده‌های جدید متولد می‌شود که می‌تواند در مسیر توسعه استان از آنها بهره برد.

وی گفت: برای توسعه استان، نیازمند انسان‌های توسعه‌یافته هستیم و این خیلی مهم است. تحکیم وفاق اجتماعی در استانی که اقوام مختلف در آن صدها سال کنار هم زندگی می‌کنند مهم است؛ یکی از راه‌های این وفاق گفت‌وگو است و کتابخانه‌ می‌تواند محلی برای این گفت‌وگوها باشد.

موالی‌زاده با تاکید بر لزوم پرداختن به مفاخر علمی، فرهنگی و اجتماعی نقاط مختلف استان گفت: مطالعه سعه صدر انسان را بالا می‌برد و باعث نشاط، آرامش و کاهش اضطراب و افسردگی می‌شود. مطالعه می‌تواند به عنوان طب مکمل در کنار طب اصلی مورد توجه قرار گیرد.

استاندار خوزستان با اشاره به اهتمام علما به کتاب، از مجموعه اداره کل کتابخانه‌های عمومی در استان خواست با آموزش و پرورش وارد گفت‌وگو شود. وی افزود: لازم است فرزندان ما از دوران طفولیت با فرهنگ کتابخوانی انس بگیرند. کتاب را به محیط‌های مختلف ببرید. شاید لازم باشد ‌نظام ارزشیابی خود را به این سمت ببریم که نیروهای ما چقدر با کتاب ارتباط و انس دارند.

وی اظهار داشت: کتابداری حرفه ارزشمندی است و امیدوارم روزی کتابدار شوم. در کشور ما شاید توجه لازم به این حرفه نشده و باید در این زمینه کار کرد. با نگاه رهبر معظم انقلاب، رییس‌جمهور و مجموعه دولت و شرایط کشور این چشم‌انداز روشن را می‌توانیم داشته باشیم که این موضوع مورد توجه قرار می‌گیرد. ما مشکلات شما کتابداران را در زمینه‌های مختلف دنبال می‌کنیم. همه باید تلاش کنیم که زادگاه ما در رتبه بالاتری که زیبنده مردم خوبمان است قرار گیرد.

مراسم روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار در خوزستان

مطالعه باید تبدیل به فرهنگ عمومی شود

در این آیین حجت‌الاسلام سیدابوالحسن حسن‌زاده، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: فصل ممیز انسان با دیگر موجودات تفکر و دانش است و افتخار شیعیان و مسلمانان، تکریم تفکر و اندیشه است. صدها آیه مستقیم و غیرمستقیم به اندیشه تعقل و تفکر در قرآن دعوت می کند.

حجت‌الاسلام حسن‌زاده با بیان اینکه ارزش انسان به تفکر است، تصریح کرد: کتاب با ثمره افکار و اندیشه‌ها ارزشمند است و امروزه در کنار کتاب ابزارهای دیگری چون فضای مجازی و رسانه‌های دیداری و شنیداری می‌توانند به اندیشه‌ها کمک کنند.

وی گفت: خوزستان منابع عظیمی دارد و باید بتوانیم با استفاده از این منابع به رتبه‌های بالاتر در آموزش و پرورش برسیم. موضوع کتابخوانی نقش بسیار مهم در جایگاه آموزش و پرورش دارد.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: باید بتوانیم دسترسی به کتابخانه‌ها را در روستاهای فاقد کتابخانه ایجاد کنیم و اگر روستائیان با کتاب مانوس شوند، دانش آنان ارتقا پیدا می‌کند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان

یک هزار و ۳۵۵ برنامه در هفته کتابخوانی اجرا شد

در این مراسم عباس حسین زاده، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان با بیان اینکه در هفته کتاب یک هزار و ۳۵۵ برنامه توسط کتابداران در حال برگزاری است، اظهار کرد: از ۲۴ تا ۳۰ آبان ماه برنامه‌های متنوعی در کتابخانه‌های عمومی استان برگزار شد و مهم‌ترین آن افتتاح کتابخانه دانش شهرستان کارون و آغاز جشنواره طعم کتاب با عشایر است.

وی افزود: اگر دستگاه‌ها و نهادها در برگزاری رویدادها به کمک ما بیایند، قطعاً رویدادهای بزرگی خلق می‌شود.

حسین زاده با اشاره به اجرای طرح اهدای کتاب، اهدای دانایی در خوزستان بیان کرد: در سال گذشته اهدای کتاب از شرکت آب جنوب با ۱۰۰ هزار نسخه آغاز و پس از ارزیابی تعداد ۴۰ هزار نسخه وارد مخزن کتابخانه‌های استان شد.

کتابداران برتر خوزستان

در این مراسم از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی تقدیر شد.

خیرین برتر

نگار کریمی

امیر ریسمانباف

حسن شریفی

هادی زرشناس

علی مکاری بهبهانی

کتابدار برتر:

مریم زرگانی

زهرا سواری

لیلا اکرمی

پروانه رضایی

زهرا جوادیان

آرزو غزال زاده

فاطمه ذات عجم

زینب دینازاده

فرخنده فتحی رکابی

شادی عاطفی مهر

لیلا عیدی

فاطمه حمید

محمدعلی فرهادی

کتابخوان برتر:

شهناز گشتاسبی فر

محمد جواد معلا

حسین مطوری

میثم سجادی

ستایش شه ولی    

کتابدار کتابخانه مشارکتی برتر:

فریده اسدی، محسن ریاضی

کتابخانه مشارکتی برتر:

کتابخانه سرهنگی اندیمشک

کتابدار روستایی برتر:

فاطمه عبیداوی

فعال خدمات عشایر برتر:

رحمان کارونی

احمد حیدری مجد

معصومه نیک فرد

خدمتگذار برتر:

محمد افشارپور 

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
7 + 10 =