چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۲

در نشست نقد و بررسی کتاب «برفاب» عنوان شد؛

روایت اجتماعی از مسئله زنان و آسیب شناسی روابط خانوادگی

برفاب

نشست نقد و بررسی کتاب «برفاب» با حضور نویسنده اثر و جمعی از اعضای کتابخانه به میزبانی کتابخانه مرکزی قم برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان قم، نشست نقد و بررسی کتاب «برفاب» نوشته مرضیه نفری، با حضور نویسنده اثر؛ سمیه عرب خراسانی، مدیر گروه حقوق زن در اسلام دانشگاه ادیان و مذاهب و جمعی از اعضای کتابخانه به میزبانی کتابخانه مرکزی قم برگزار شد.

مرضیه نفری، نویسنده کتاب در این نشست پیرامون دومین رمان بزرگسال خود گفت: «برفاب» کتابی است که به مسئله زن پرداخته، از شخصیت‌های زن شاهنامه وام گرفته و قدرت زنانه را معرفی می کند. به عبارت دیگر، «برفاب» داستان زن ها است؛ زن هایی که در زندگی امروز مجبورند حضور اجتماعی داشته باشند، فعالیت های خانه و خانواده را مدیریت کنند و از طرفی زیبا، شاداب و جوان به نظر برسند. نقش های مختلفی که زن ایرانی برعهده گرفته و فشار اجتماعی که رسانه ها بر او وارد می‌کند، کار را بسیار سخت کرده است.

وی ادامه داد: آرزو با دختر نوجوانش به تنهایی زندگی می‌کند، مدیرعامل جدید با حمایت های مالی که انجام می‌دهد، موفق می‌شود با آرزو وارد رابطه شود. کتی متوجه خیانت همسرش می‌شود. زندگی دچار بحران های متعدد می‌شود. کرونا جدی شده و انسان ها ماسک می‌زنند و از هم فرار می‌کنند. آرزو، کتی، فریبا هر کدام به نحوی سعی می‌کنند زندگی خود را نجات دهند.

نفری افزود: نوجوان‌ها خسته از خود و دنیای بی‌ثباتشان در زندگی بزرگترها سرک می‌کشند. عاشق می‌شوند، مسئولیت بر عهده می‌گیرند و می‌خواهند خیلی زود وارد شاهراه های زندگی شوند. برفاب داستان زنان سردرگم، نوجوان های تنها و زمانه‌ای است که در آن نفس‌ها به شماره افتاده و همه برای زندگی می‌جنگند.

مسئول کتابخانه عمومی مریم قم همچنین خاطرنشان کرد: نکته مهم دیگر در مورد برفاب پرداختن به اقلیم قم و حرم حضرت معصومه است؛ شاید ما کتاب های تالیفی زیادی در مورد حرم حضرت معصومه خوانده باشیم اما در میان رمان ها و داستان های اجتماعی کمتر با معرفی حرم بانو به عنوان یک مرکز دینی که می تواند مشکلات زائرهایش را حل کند و مکانی برای تسکین دردهایشان باشد، مواجه شده ایم.

وی اضافه کرد: «برفاب» رمان اجتماعی است که در بستر شهر قم و روزهای آغازین کرونا روایت می شود. داستانی زنانه که به طلاق، روابط نامتعارف و حضور زنان در اجتماع می پردازد؛ اما به خاطر بستری که انتخاب شده، حرم حضرت معصومه(س) مورد توجه نویسنده بوده است. در این اثر سی و چهار بار به حرم اشاره شده است. بنای نویسنده مستقیم گویی و ارائه مستندات تاریخی نبوده، بلکه حرم و کرامت بانو در کل داستان تنیده شده تا طرحی ناب و متفاوت آفریده شود.

روایت اجتماعی از مسئله زنان و آسیب شناسی روابط خانوادگی

سمیه عرب خراسانی، مدیر گروه حقوق زن در اسلام دانشگاه ادیان و مذاهب نیز در این نشست به بررسی این کتاب از دیدگاه جامعه شناختی و مطالعات زنان پرداخت و گفت: این کتاب به دنبال آسیب شناسی روابط خانوادگی و زناشویی است و دلایل گرایش افراد به برقراری روابط نامناسب را واکاوی می کند.

وی افزود: اگرچه پیامدهای طلاق و آثار منفی آن هر دو زوج را گرفتار می سازد اما بدون شک آسیب پذیری زنان بیشتر است. با توجه به تحقیقات روانشناسی انجام شده در این زمینه، آسیب پذیری زنان متعاقب طلاق دو برابر بیشتر از مردان است.

این جامعه شناس افزود: اکثر مطالعات اجتماعی و روانشناسی نشان می دهد آثار سوء طلاق در زنان بیش از مردان است. امروزه تعداد زنانی که همسر خود را بر اثر طلاق از دست داده اند و خواستار ازدواج مجدد نیستند، رو به افزایش است. پیامدهای طلاق برای زن ها سنگین تر است و با مشکلات متعددی نظیر ایجاد مشکلات عاطفی، افزایش فشارها و استرس های روانی، تامین هزینه های مالی خانواده، ترس از ازدواج مجدد به دلیل تجربه تلخ قبلی و تحمل فشارها و حرف های اطرافیان روبه رو می شوند.

عرب خراسانی تصریح کرد: شدت مشکلات در این گروه از زنان آن ها را نیازمند توجه ویژه از سوی متخصصین طلاق می کند، تا به این وسیله بتوانند برای مشکلات خود راه حل های مناسبی یافته و به دنبال آن کیفیت زندگی خود را افزایش دهند.

روایت اجتماعی از مسئله زنان و آسیب شناسی روابط خانوادگی

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
6 + 7 =