پنجشنبه ۱۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۶:۵۶

در افتتاحیه سومین دوره «طعم کتاب با عشایر» خوزستان مطرح شد؛

بازطراحی کتابخانه‌ها با رنگ و لعاب گرافیکی کتابخوانی را جذاب می‌کند

افتتاحیه طعم کتاب با عشایر خوزستان

سومین دوره جشنواره «طعم کتاب با عشایر» با چهار محور کتابخانه رویش، مسابقه کتابخوانی کوچ اندیشه، توشه کتاب و رویدادهای فرهنگی آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان، سومین دوره جشنواره «طعم کتاب با عشایر» طی مراسمی با حضور محمدصادق کریمی کیا، معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور؛ محمدرضا اسفاری، مدیرکل ترویج کتاب‌خوانی و امور فرهنگی نهاد؛ عبدالله شهاوند، معاون سیاسی- اجتماعی استانداری خوزستان و دیگر مسئولان محلی و عشایر در تالار مهتاب کتابخانه مرکزی خوزستان، آغاز شد.

بازطراحی کتابخانه‌ها با رنگ و لعاب گرافیکی کتابخوانی را جذاب می‌کند

محمدرضا اسفاری، در این مراسم با بیان اینکه کار برای عشایر مورد پسند و رضایت الهی است، اظهار کرد: جشنواره طعم کتاب با عشایر برای مخاطبی برگزار می‌شود که برخلاف همه تلاش‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون به جایگاه واقعی خود نرسیده است.

وی با توضیح اینکه شعار نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در سال‌های گذشته تاکنون وفاداری و عمل به عدالت فرهنگی برای همه مردم است، تصریح کرد: اهداف نهاد ساخت کتابخانه‌های جدید و سیار در کل کشور، با نگاه به استان‌های کم برخوردار است. پیگیر هستیم که دسترسی آسان به کتاب را برای همه اقشار به‌ویژه روستاییان و عشایر ایجاد کنیم.

اسفاری ادامه داد: در دولت شهید جمهور دستور برخی وزارتخانه‌ها برای حمایت در خرید ماشین سیار گرفته شد، اما با حادثه‌ای که اتفاق افتاد، این پروژه متوقف شد. ۲۴ آبان ماه این موضوع با دولت جدید مطرح شد و اگر این موضوع در گردش قرار گیرد، ۲۰۰ ماشین سیار به نهاد کتابخانه‌ها تزریق می‌شود.

مدیرکل ترویج کتاب‌خوانی و امور فرهنگی نهاد گفت: طرح مثبت کتابخوون در حال حاضر در شهرهای فاقد کتابخانه در حال برگزاری است؛ همچنین در طرح طعم کتاب با عشایر تلاش می‌کنیم طراحی و ارائه خدمات ویژه برای همه مردم گسترش دهیم.

اسفاری افزود: امسال طعم کتاب با عشایر از آذربایجان شرقی شروع شد و در کرمان و سیستان و بلوچستان در حال اجرا است. در تصمیمات جدید این دوره از جشنواره مقرر شد عشایر خوزستان که مجدد به استان‌های مبدا برمی‌گردند در استان‌های مبدا خدمات دریافت کنند و این طرح تمام و متوقف نمی‌شود.

وی با اشاره به دو هدف جشنواره طعم کتاب با عشایر، بیان کرد: یکی از اهداف این جشنواره، تسهیل دسترسی مردم به کتاب، به ویژه مردمی که بنا به سبک زندگی‌شان نمی‌توانند به کتابخانه بیایند، است. از طریق این جشنواره می توانیم خدمات را بیرون از کتابخانه نزد عشایر برده و کتاب و نشریات در اختیار آن‌ها قرار دهیم. هدف دوم جشنواره طعم کتاب با عشایر، ترویج کتابخوانی در فضایی شاد و مفرح است. تصور کنید کالای فاخری در ویترینی کدر یا در ویترینی رنگارنگ و خوش رنگ و لعاب قرار گیرد؛ قطعاً در حالت دوم این کالا مورد پسند مخاطب قرار گرفته و خاطره خوبی در ذهن مخاطب می شود. تلاش نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور این است که با بازطراحی کتابخانه‌ها با رنگ و لعاب گرافیکی بتوان کتاب و کتابخوانی را هرچه بیشتر برای مردم جذاب کرد.

بازطراحی کتابخانه‌ها با رنگ و لعاب گرافیکی کتابخوانی را جذاب می‌کند

وزارت کشور از لحاظ معنوی و مادی این جشنواره را پشتیبانی می‌کند

محمد صادق کریمی کیا، معاون سازمان امور اجتماعی وزارت کشور نیز در این مراسم گفت: خواندن و مطالعه نقش مهمی در فرهنگ و تعالی کشور دارد. آنچه جامعه را نگه می‌دارد سرمایه‌های اجتماعی و مولفه‌های ذیل آن عدالت اجتماعی و برابری فرصت‌ها برای همه آحاد کشور است.

وی افزود: جشنواره طعم کتاب با عشایر به جامعه کمک می‌کند تا نیاز افرادی که دسترسی به کتاب ندارند، بیشتر دیده شود.

کریمی کیا با بیان اینکه جامعه همیشه با آسیب‌های اجتماعی روبه‌رو است که گاهی در برهه‌هایی افزایش پیدا می‌کند، افزود: این آسیب‌ها ارتباط مستقیم با سرمایه اجتماعی دارد و تلاش دولت در موقعیت جاری این است که بتواند با موقعیت‌های ایجابی آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهد.

وی ادامه داد: نگاه نهاد کتابخانه‌ها ساختاری است و در بخش کتابخوانی ایجابی، این ساختار به تعالی کشور کمک می‌کند. سال گذشته از طرح جشنواره طعم کتاب با عشایر در وزارت کشور دفاع کردیم؛ امسال نیز حمایت می‌کنیم و با غنایی که کتابخانه‌ها به این جشنواره می‌دهند وزارت کشور از لحاظ معنوی و مادی این جشنواره را پشتیبانی می‌کند.

کریمی کیا گفت: در عصری زندگی می‌کنیم که توانایی و قدرت بر سواد حاکم است و جوامعی در حوزه تکنولوژی جلوترند که ارتباطشان با خوانش و دانش بهتر باشد.

عباس حسین زاده، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان نیز در این مراسم بیان کرد: ۱۰ شهر استان خوزستان میزبان جشنواره طعم کتاب با عشایر است. در دوره اول به همت دستگاه‌های خدمت‌رسان و با پشتیبانی فرمانداران ۳۰ رویداد در این شهرستان‌ها برگزار شد.

وی افزود: با توجه به نقاط ضعف دوره اول جشنواره و با برنامه‌ریزی و آسیب‌شناسی، تلاش کردیم جشنواره طعم کتاب با عشایر را بیشتر در حوزه کتاب وارد کنیم و در جشنواره دوم سه محور به این جشنواره اضافه شد.

اولین کتابخانه عشایری در شوش با ارائه خدمات به ۶ هزار نفر

وی ادامه داد: با حمایت وزارت کشور از دومین جشنواره، با بزرگ‌ترین پایگاه عشایری کشور در فتح المبین شوش، اولین کتابخانه عشایری به نام «رویش» را افتتاح کردیم و این کتابخانه خدماتش را به ۶ هزار نفر ارائه داد.

حسین زاده ادامه داد: با توجه به اینکه در طرح کتابخانه رویش به جمعیت محدودی خدمات داده شد و خیلی از جامعه عشایری کماکان دسترسی به کتاب نداشتند، در دومین محور طرح کوله پشتی کتاب را ایجاد کردیم، تا با کوله پشتی بتوانیم دسترسی مدارس عشایری به کتاب را گسترش داده و کتاب در اختیار کودکان قرار گیرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان با تأکید بر اینکه کوله پشتی کتاب حاوی ۵۰ عنوان کتاب بود، اظهار کرد: در این کوله ۷۰ درصد منابع در حوزۀ کودک و نوجوان و ۳۰ درصد متعلق به بزرگسالان بود؛ ۵۰ کوله در این طرح آماده و در بین مجریان طرح توزیع می شود.

وی محور سوم جشنواره طعم کتاب با عشایر را برگزاری مسابقه کتابخوانی کوچ اندیشه دانست و گفت: در این طرح در دور دوم جشنواره، کتابی انتخاب و کارشناسی شد و عمده کتاب‌های انتخاب شده در دورۀ دوم و سوم از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بود. دفترچه سوالات از کتاب طراحی و در اختیار معلمان قرار داده شد. در این طرح از معلمان مجری طرح درخواست کردیم تیم کتابخوانی به مربیگری خودشان شکل دهند و دفترچه را به کمک دانش‌آموزان تکمیل کنند. در نتیجه در دومین دوره جشنواره ۴۳۷ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال و داوری شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان تأکید کرد: در سومین دوره جشنواره طعم کتاب با عشایر رویداد جدیدی با عنوان "پیشخان کتابخانه‌ای" اضافه کردیم که این پیشخان همه فعالیت‌های کتابخانه محور را خلق می‌کند و در شهرستان رامهرمز رقم می‌خورد.

بازطراحی کتابخانه‌ها با رنگ و لعاب گرافیکی کتابخوانی را جذاب می‌کند

در این مراسم سید اسکندر موسوی‌زاده، مدیرکل امور عشایر خوزستان نیز ضمن تقدیر از اقدامات اداره کل کتابخانه های عمومی خوزستان در این جشنواره گفت: جشنواره طعم کتاب با عشایر موجب رونق کتاب و کتابخوانی در میان عشایر شد. دغدغه اصلی عشایر مسائل فرهنگی است و نیاز است همه دستگاه‌های فرهنگی در حوزه عشایر ورود کنند.

موسوی زاده گفت: طی دو سال گذشته در جشنواره طعم کتاب با عشایر ۶۰ رویداد فرهنگی برگزار شد. باید تلاش شود این رویدادها مقطعی نباشد. عشایر نیاز به کتابدار سیاری دارند که بتوانند در همه محافل و شب نشینی‌های ایل و طایفه حضور مستمری داشته باشند.

بازطراحی کتابخانه‌ها با رنگ و لعاب گرافیکی کتابخوانی را جذاب می‌کند

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
2 + 3 =