چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۲

مهدی رمضانی در مراسم رونمایی و نقد کتاب «بی‌چتر زیر باران»؛

باید فضایی طراحی کنیم که منجر به همگرایی با نسل نوجوان و جوان شود

مهدی رمضانی

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در مراسم رونمایی و نقد کتاب «بی‌چتر زیر باران» اظهار داشت: نوجوان و جوان امروز مواجهه‌ای با وقایع تاریخ انقلاب اسلامی نداشته‌اند و نسبتشان تعارض نیست؛ در چنین موقعیتی باید فضایی را طراحی کنیم که منجر به همگرایی با این نسل شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، مراسم رونمایی و نقد کتاب «بی‌چتر زیر باران» نوشته اصغر آب‌خضر با حضور محمدصادق علیزاده، منتقد ادبی؛ جواد کلاته عربی، مسئول انتشارات ۲۷ بعثت؛ مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور؛ جمعی از نویسندگان از جمله گلعلی بابایی و محسن مؤمنی شریف و خانواده شهدا و جانبازان، ۱۳ آذر ۱۴۰۳ در دانشکده رسانه خبرگزاری فارس برگزار شد.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در این مراسم اظهار داشت: توجه به حوزه نگارش و بیان خاطرات توسط کسانی که خود شاهد رویدادها بوده‌اند، بسیار ارزشمند است و بحمدالله جناب آقای آب‌خضر در این زمینه نیز موفق بوده‌اند؛ ایشان همانگونه که توفیق حضور در جبهه‌های دفاع مقدس را داشتند، پس از آن نیز با نگارش آثار مختلف و سهیم بودن در انتشار خاطرات مربوط به آن دوران، موفق بوده‌اند.

وی با ارائه دو نگاه در تاریخ‌نگاری انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: رویکرد نخست ثبت رویدادهای تاریخی است که بیشتر جنبه سندی و مخاطب خاص دارد و با استفاده از آن می‌توان به گوشه‌های شخصیتی راوی، نوع بیان و طرح مسئله پی برد. رویکرد دیگر بهره‌گیری از ادبیات برای پردازش این رویدادها است که مخاطب عمومی‌تری دارد و در آن خواننده در سیر داستانی وقایع یک مقطع تاریخی را مرور می‌کند.

معاون پیشین مرکز اسناد انقلاب اسلامی تصریح کرد: بنابراین به اعتقاد بنده هر دو نگاه برای تاریخ‌نگاری و بیان وقایع حوزه انقلاب اسلامی، به ویژه دفاع مقدس، لازم و ضروری است.

وی با اشاره به اهمیت نوع نگاه به موضوع در بیان مسئله، اظهار داشت: ما با نسلی مواجه هستیم که متأسفانه ارزش‌هایی چون امام راحل(ره) و دفاع مقدس اساساً جزء دغدغه‌های آنها نیست. به تعبیری نسبت ما با این نسل نسبت تعارض نیست، بلکه تباین است؛ در چنین موقعیتی باید فضایی را طراحی کنیم که منجر به همگرایی با نسل نوجوان و جوان شود. در شرایط امروز نیازمند برقراری ارتباط و اتصال نسل جدید با این موضوعات هستیم. ما تشییع شهدا و تشییع امام(ره) را به خاطر داریم، اما بچه‌های امروز اساساً مواجهه‌ای با این مسائل نداشته‌اند و نسبتشان تعارض نیست؛ آنها نقطه مشترکی با ما ندارند و متأسفانه ما هم نقطه مشترکی ایجاد نکرده‌ایم؛ اولین علت هم، نبود زبان و ادبیات مشترک است؛ چیزی که بسیار حائزاهمیت است اما متأسفانه کسانی که درصدد حل مسئله هستند، به سمت ایجاد زبان مشترک حرکت نکرده‌اند.

مهدی رمضانی با اشاره اهمیت و نقش ادبیات در این مسیر گفت: همانگونه که رهبر انقلاب اشاره کرده‌اند، برای تاریخ‌نگاری باید به رمان و داستان روی آورد و بعد هم معمولاً ادبیات فرانسه و روسیه را مثال می‌زنند.

وی با اشاره به وجود قله‌های شخصیتی در ایران‌زمین، تصریح کرد: تنها الگوسازی اتفاق افتاده در جامعه ما در دوره معاصر حاج قاسم بوده و باید اذعان کنیم که در الگوسازی شهید سلیمانی، ساختارهای رسمی کشور نقشی نداشته است. اخلاص، سلوک و عکس‌العمل‌های ایشان در این موضوع پیش‌برنده بوده است.

عضو شورای فرهنگ عمومی در خاتمه ضمن تقدیر از بانیان برگزاری این نشست اظهار داشت: ان‌شاءالله در مسیر خدمت به انقلاب ثابت قدم بوده، اثرگذاریمان را افزایش دهیم، قدر سرمایه‌های مادی و معنوی این سرزمین را بیشتر بدانیم تا مدیون شهدا نباشیم.

گفتنی است، کتاب «بی‌چتر زیر باران» دربرگیرنده قصه عملیات آزادسازی جاده اهواز-خرمشهر با روایت اصغر آب‌خضر در دوران دفاع مقدس است و از عناوینی است که به‌تازگی توسط نشر ۲۷ بعثت منتشر شده است.

باید فضایی طراحی کنیم که منجر به همگرایی با نسل نوجوان و جوان شود

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
5 + 3 =