چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۶

با محوریت جشنواره قصه‌گویی نهال امید؛

کارگاه آموزشی مهارت‌های قصه‌گویی برگزار شد

کارگاه آموزش قصه گویی
کارگاه آموزش قصه گویی

در راستای جشنواره قصه‌گویی نهال امید، کارگاه آموزشی مهارت‌های قصه‌گویی ویژه کتابداران و اعضای کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان، روز دوشنبه ۱۰ دی‌ماه، کارگاه آموزشی مهارت‌های قصه‌گویی با حضور فرشاد محمدی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان؛ فاطمه غلام‌زاده، مدرس قصه‌گویی و ۴۰ نفر از کتابداران و اعضای کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان، به صورت برخط و در بستر اسکای‌روم، در اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی هرمزگان برگزار شد.

در ابتدای این برنامه، فرشاد محمدی، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان ضمن تشکر از کتابداران کتابخانه‌های هرمزگان که در زمینه‌های مختلف فرهنگی در حال تلاش هستند، اظهار داشت: قصه‌گویی یکی از مهمترین ابزارهایی است که از جنبه تربیتی اهمیت بسیار بالایی دارد و بهترین زبان برای تربیت در زمان کودکی است که اگر آموزش‌های درست و صحیح در این زمان انجام پذیرد، کودک دارای ساختار شخصیتی قوی و درستی خواهد شد و در آینده فرد مفیدی برای جامعه می‌شود.

وی تصریح کرد: از همین‌رو، برگزاری جشنواره نهال امید فرصت مناسبی است تا قدرت قصه‌گویی را بالا ببریم و امید است که همه کتابداران از فرصت به‌وجود آمده نهایت بهره را ببرند و مشارکت حداکثری داشته باشند.

در ادامه این برنامه، فاطمه غلام‌زاده، مدرس کارگاه قصه‌گویی با اشاره به اهمیت قصه در شکل‌گیری خودباوری و امید در مخاطب، تاکید کرد: ما به عنوان مربی وظیفه داریم به زندگی کودکان مفهوم و معنا ببخشیم زیرا آنها نیاز دارند که بدانند که هستند  و اگر در دوران کودکی از ابزار قصه به درستی استفاده شود، به هویت بخشی آنها کمک کرده‌ایم.

این قصه‌گوی برتر کشوری ادامه داد: تعریف‌ کردن قصه‌های جالب و هیجان‌انگیز، باعث تحریک حس کنجکاوی کودک برای آگاه شدن از عاقبت قصه خواهد شد که این امر به یادگیری، رشد و پیشرفت آن‌ها کمک خواهد کرد.

کارگاه آموزشی مهارت‌های قصه‌گویی برگزار شد

وی با تاکید بر اینکه چرا کودکان به قصه احتیاج دارند، اذعان کرد: همه انسان‌ها در تمامی دوران‌ها با آرزوهای مختلفی که منشا آن تخیل بوده زندگی می‌کردند و همین تخیل، باعث امیدبخشی و رسیدن به آرزوهایشان می‌شده است و علاوه بر امیدبخشی، ایجاد ارتباط موثر، کنترل هوش هیجانی و جرات‌مندی را نیز در کودکان و نوجوانان تقویت می‌کند.

وی در ادامه به روشهای قصه گویی و استفاده از ابزار مناسب پرداخت و کتاب‌های « امین‌ترین دوست»، « ماجرای شیری که غمگین بود»، « این همه تلق و ملق» و ... را جهت استفاده در قصه‌گویی معرفی کرد.

گفتنی است، سومین دوسالانه ملی قصه‌گویی «نهال امید» در ۴ مرحله شامل «شناسایی»، «مقدماتی»، «نیمه‌نهایی» و «نهایی» برگزار می‌شود که در هر مرحله از این جشنواره، به تفکیک گروه سنی در بخش‌های نقالی و قصه‌گویی (صحنه‌ای و دیجیتال) از برگزیدگان اصلی و شایسته تقدیر و قدردانی خواهد شد. نفرات اول تا سوم در مرحله استانی ضمن دریافت لوح‌تقدیر، به ترتیب جوایز ۳۰، ۲۵ و ۲۰ میلیون ریالی و برگزیدگان شایسته تقدیر، جایزه ۱۰ میلیون ریالی دریافت خواهند کرد. در بخش ملی نیز، از نفرات اول تا سوم با اهدای لوح‌تقدیر و تندیس جشنواره و نیز جوایز ۶۰، ۵۰ و ۴۰ میلیون ریالی قدردانی خواهد شد.

علاقمندان می‌توانند آثار خود را تا ۲۵ دی‌ماه ۱۴۰۳ از طریق سامانه کتابخون به نشانی ketabkhooon.ir به دبیرخانه سومین دوسالانه ملی قصه‌گویی «نهال امید» ارسال کنند. دبیرخانه مرکزی جشنواره با شماره تماس ۰۲۱۶۶۷۴۲۱۰۸ (داخلی ۲۱۶۵) و شماره ۰۹۱۰۵۰۳۹۳۲۰ در پیام‌رسان‌های بله و ایتا آماده ارائه اطلاعات بیشتر و پاسخگویی به پرسش‌های شرکت‌کنندگان است.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
4 + 0 =