به گزارش روابطعمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان چهارمحال و بختیاری، اعضای هیئت علمی و اجرایی همایش ملی بزرگداشت حسین پژمان بختیاری، ادیب و شاعر معاصر، شنبه ۱۳ بهمنماه با سیدمحسن حسینی، مدیرکل صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری و معاونین و مدیران این شبکه استانی؛ با هدف اطلاعرسانی شایسته و جلب مشارکت رسانهای برای برگزاری هرچه موفقتر این همایش، دیدار و گفتگو کردند.
در این دیدار احمد فرهادی، مدیرکل کتابخانههای عمومی استان چهارمحال و بختیاری، با اشاره به برنامههای برگزار شده در سال گذشته به مناسبت یکصدمین سال ولادت پژمان بختیاری و ضرورت برگزاری برنامهای متناسب برای معرفی بیشتر شخصیت و ابعاد زندگی این شاعر بزرگ، گفت: از سال گذشته تاکنون، جلسات متعددی در راستای هماندیشی برای چگونگی بزرگداشت این شخصیت ملی برگزار شده است و با نظر اساتید و فرهیختگان و پیگیری دانشگاه شهرکرد، پس از اعلام موافقت وزارت علوم، برگزاری این همایش علمی و پژوهشی در دستور کار قرار گرفت.
مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری با اشاره به شخصیت برجسته حسین پژمان بختیاری و نقش او در ادبیات کشور، از تلاشهای اساتید و دوستان وی برای معرفی هرچه بهتر این شخصیت بزرگ قدردانی کرد و خواستار همکاری و مشارکت صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری در پوشش رسانهای این رویداد ملی شد.
پخش تیزرها و مستندهای تهیه شده درباره زندگی پژمان بختیاری، ضبط و پخش پنلهای تخصصی این همایش و پوشش زنده این رویداد از شبکه استانی، بخشی از مطالبات مدیرکل کتابخانههای عمومی چهارمحال و بختیاری برای برگزاری شایسته این رویداد بود.
در ادامه سیدمحسن حسینی، مدیرکل صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، با ارزشمندخواندن مفاخر استان، اظهارداشت: همایش ملی بزرگداشت حسین پژمان بختیاری، فرصتی استثنایی برای معرفی ابعاد گوناگون شخصیت و آثار این استاد ادبیات فارسی است. صدا و سیما آمادگی دارد در این مسیر، با بهرهگیری از ظرفیتهای رسانهای خود، به تبیین و ترویج فرهنگ و ادبیات استان کمک کند.
وی افزود: ما برنامههای متعددی با محوریت پژمان بختیاری را در دست بازپخش داریم و برخی از این آثار را به تناسب زمان پخش خواهیم کرد. همچنین، آثار هنری بزرگان موسیقی ایران که با اشعار پژمان بختیاری تصنیف شدهاند، در برنامههای مختلف پخش خواهد شد.
حسینی در ادامه با تأکید بر اهمیت تولیدات رسانهای در همایشهای فرهنگی، تاکید کرد: باید هزینه تولیدات رسانهای نیز جزء هزینه همایشها در نظر گرفته شود. صدا و سیما آمادگی دارد بخشی از این تولیدات را انجام دهد و از محتواهایی که قابلیت پخش رسانهای دارند، برای ترویج بیشتر استفاده کند. همچنین، میتوان محتوایی را که قابلیت رسانهای ندارد، در فضای مجازی منتشر کند تا اطلاعرسانی گستردهتری صورت گیرد.
وی همچنین، به تجربیات گذشته در تولید مستندهای مرتبط با شخصیت پژمان بختیاری اشاره کرد و گفت: در گذشته، مستندهای بازسازی شدهای از زندگی پژمان بختیاری تولید و پخش شده است. این مستندها همچنان قابلیت پخش دارند و در برنامههای آینده نیز مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
در ادامه، استادان و صاحبنظران حاضر در این جلسه، به تبیین شخصیت پژمان بختیاری، معرفی آثار و تشریح روند برگزاری این همایش پرداختند.
گفتنی است، آخرین مهلت ارسال مقالات به این همایش، اول اسفندماه و زمان برگزاری این رویداد ۸ اسفندماه سال جاری است. علاقهمندان میتوانند، از طریق وبسایت همایشهای دانشگاه شهرکرد به نشانی http://conf.sku.ac.ir/pBakhtiari مقالات خود را به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.
محورهای این همایش شامل تبارشناسی و مطالعات نسبشناختی پژمان بختیاری، بررسی و شناخت جریانهای ادبی مرتبط با پژمان بختیاری، بررسی سبکشناختی و نقد ادبی آثار منظوم پژمان بختیاری، بررسی و نقد آثار ترجمهشده توسط پژمان بختیاری، بررسی زبان و گویش آثار پژمان بختیاری، بررسی و نقد آثار پژمان بختیاری در زمینه تاریخ، فرهنگ، جامعهشناسی، مذهب، هنر و سیاست؛ بررسی و مطالعه احوال، آثار و اندیشههای ژاله قائممقامی، مادر پژمان بختیاری است.
ارسال نظر