به گزارش روابط عمومی ادارهکل کتابخانههای عمومی استان لرستان، با همکاری ادارات کتابخانههای عمومی شهرستانهای دورود و بروجرد و همزمان با ایام پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، «عصر شعر انقلاب» با حضور مهدی پیرهادی، معاون فرمانداری دورود؛ جمشید دلفانی، رئیس اداره آموزش و پرورش دورود؛ حمید آقایی، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد؛ کوروش رشنو، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود؛ فرهاد سوداگر، رئیس اداره کتابخانههای عمومی بروجرد؛ رضا مختارپور، رئیس اداره کتابخانههای دورود؛ محمدتقی عزیزیان، دبیر محفل ادبی افلاک استان؛ میثم جعفری، مسئول انجمن شعر آئینی استان؛ محمد جوکار، مسئول انجمن ادبی حافظ و جمعی از شاعران شهرستانهای بروجرد، دورود و خرمآباد، عصر سهشنبه ۱۶ بهمنماه در کتابخانه عمومی شهید بهشتی دورود برگزار شد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود در ابتدای این نشست، خاطرنشان کرد: شعر معاصر و اشعار شعرای متاخر قبل از انقلاب اسلامی، بسیار وابسته به انقلاب مشروطه بود و در مشروطیت، با بروز تفکرات غربی میان صاحبان قلم و اندیشه، ادبیات بیش از صورت و قالب در محتوا دگرگون شد و نوعی تعهد و مبارزه در آثار نوشتاری پدید آمد. البته، برخی از تفکرات غربی که از طریق رفت و آمد به غرب صورت میگرفت، در مواردی با ارزشهای ملی و مذهبی جامعه ما در تضاد بود.
کوروش رشنو ادامه داد: شعر اصیل فارسی، پس از کودتای ۲۸ مرداد و با آغاز نهضت انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) قوت گرفت.
وی ادامه داد: در تاریخ شعر ایران، هرچه به پیروزی انقلاب اسلامی نزدیکتر میشویم، شاهد اشعاری هستیم که متناسب با شرایط جامعه و مضامین حماسی، اعتقادی، آزادیخواهی اسلامی، حقطلبی و ظلمستیزی است.
وی تصریح کرد: انقلاب اسلامی به واسطه عمق تأثیرگذاری و اهداف انسانی که داشت، توانست اقشار مختلف مردم را با خود همسو کند. از آنجایی که مفاهیم انقلاب، مفاهیمی دینی و اعتقادی بود، نمود آن در ادبیات نیز تبلور یافت و در دوره انقلاب اسلامی شاهد جریان قدرتمند شعر متعهد هستیم که تاکنون نظیر آن را نداشتهایم.
رشنو یادآور شد: یکی از مهمترین دستاوردهای شعر انقلاب اسلامی این بود که شعر را وارد فضای جامعه کرد. جامعهای انقلابی و بریده از طاغوت که حالا نیاز به ادبیاتی همتراز خود داشت و ادبیات رسمی قبل از انقلاب سنخیتی با آرمانهای انقلاب و اسلام نداشت.
در این برنامه، سید علیاشرف شریعتمداری، علیحسین عزیزی، محمدتقی داوودی، وحید اشجع، میثم جعفری، سجاد روانمرد و حمید چرخشت از بروجرد و محمدجوکار، محسن بیاتیان، اسماعیل چکانی، احمد جم، حمیدرضا گنجی، شیرین دهقان، فاطمه آهوخوش، وحید شرفی از درود و محمدتقی عزیزیان از خرمآباد، به شعرخوانی در زمینه انقلاب اسلامی و اهلبیت(ع) پرداختند.
برخی از اشعار خوانش شده در این عصر شعر به شرح زیر است:
وحید اشجع:
گرچه از التهابِ دورانها
کولهباری پُر از غم و دردیم
راهِ ما راهِ روشنِ نور است
ما از این راه، بَر نمیگردیم
میرویم این مسیر را با عشق
با وجودِ عذابِ سختیِ راه
چون که در دستهای خود داریم
پرچمِ لا اله الا الله
حرفِ ما، حرفِ انبیاء خداست
ما به بوی کلامِ حق مستیم
آرمانهای ما همه عشق است
پای این آرمان همه هستیم
در مسیری که ما در آن هستیم
از کسانی اگرچه خون جگریم
پای این اعتقاد خون دادیم
ما از این خطِ خون نمیگذریم
محمد جوکار:
صدای گام مردی از تبار نور میآمد
شمیم مهر با لبخند شوق و شور میآمد
همه پروانههای عشق دور شمع او رقصان
و بانگ فصیح لاتخف منصور میآمد
و دلها بیقرار نغمه باران بیپایان
صدای بال جبرئیل از راهی بس دور میآمد
وقار چشمهای او پر از اعجاز موسایی است
تجلی خدا از سمت کوه طور میآمد
به پا شد شور رستاخیز در شهر شقایقها
و هذا الوعد یوم یونفقو فی الصور میآمد
جلودار سپاه عاشقان و خیل مختاران
علیه جور و استبداد و ظلم و زور میآمد
علی اشرف شریعتمداری:
من با هوای چشم تو بارانیام هنوز
چون انبساط آه تو طوفانیام هنوز
تا دور گشتهام از تو در این سرزمین پست
همراه خاطرات تو زندانیام هنوز
هر چند در معادله چشم عاشقان
طفل گریزپای دبستانیام هنوز
دنبال ردپای تو لیلای گمشده
مجنون دشتهای پریشانیام هنوز
ارسال نظر