دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۷

در جلسه هم‌اندیشی با خانه مطبوعات قزوین مطرح شد؛

رسانه‌ها می‌توانند کتاب را به عنوان ماندگارترین عنصر فرهنگی به جامعه بشناساند

خانه مطبوعات قزوین

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین، در دیدار با ریاست و تعدادی از اعضای هیات‌مدیره خانه مطبوعات قزوین گفت: رسانه‌های ارتباط جمعی می‌توانند در ترویج فرهنگ‌های سازنده موثر واقع شوند و کتاب را به عنوان ماندگارترین عنصر فرهنگی به جامعه بشناساند.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین؛ ندا امیرلو، سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین، با سیدمصطفی جعفری، رئیس خانه مطبوعات؛ عاطفه مشایخ و سیده محبوبه امیدوار، اعضای اصلی هیات‌مدیره خانه مطبوعات قزوین دیدار و در رابطه با مسائل، دغدغه‌ها و مشکلات مرتبط با توسعه کتاب و کتابخوانی گفت‌وگو کرد.

ندا امیرلو در این دیدار، اظهارداشت: رسانه‌ می‌تواند تاثیر شگرفی در ترویج کتاب و کتابخوانی بگذارد و مردم را در جهت استفاده از منابع مکتوب فرهنگی و علمی تشویق کند و موجبات توسعه علمی_فرهنگی جامعه را فراهم کنند.

سرپرست اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی استان قزوین افزود: به واقع، کتاب یک رسانه گروهی است و در اهمیت عنصر کتاب برای تکامل جامعه‌ انسانی، همین بس که تمامی ادیان آسمانی و رجال بزرگ تاریخ بشری، از طریق کتاب جاودانه مانده‌اند و روابط فرهنگی جامعه‌ بشری نیز از پوشش کتاب و مبادلات فرهنگی تقویت شده است.

وی خاطرنشان کرد: در جهان معاصر، با رشد تکنولوژی، شاهد تکثر و تنوع ابزارهای اطلاع‌رسانی هستیم که دارای ویژگی سرعت در انتقال اطلاعات و سهولت در دسترسی هستند. اما آسیب جدی آنها، عدم برخورداری از عمق کافی است و سطحی‌بودن و عدم برخورداری از عمق کافی، چالش جدی رسانه‌های نوین و شبکه‌های اجتماعی است.

امیرلو ادامه داد: در حال حاضر، به دلیل توسعه ابزارهای ارتباطی و ظهور شبکه‌های اجتماعی تعامل محور، کتابخوانی دچار چالش جدی در جهان از جمله، در کشور ما شده است و ضرورت دارد با برنامه‌ریزی دقیق و کارشناسی و پشتیبانی نهادهای مسئول از این برنامه‌ها، در سه سطح اصلی، برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی برنامه‌ریزی شود.

وی افزود: اولین سطح و لایه برنامه‌ریزی، در محور خانواده است که نقش اصلی را برعهده دارد. در گام بعدی، مدارس و مراکز آموزشی و نهاد تعلیم و تربیت نقش مکمل و راهنما را برعهده دارد و در کنار این دو نهاد موثر، عنصر رسانه، شامل رسانه‌های دیداری و شنیداری، مکتوب و شبکه‌های اجتماعی و... از جایگاه ارزشمند و تاثیرگذار برخوردار هستند و می‌توانند با تبیین موضوع و آسیب‌شناسی لازم، ضرورت و احساس نیاز به کتابخوانی را در جامعه پدید آورند.

رئیس خانه مطبوعات استان قزوین نیز در ادامه، تصریح کرد: هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی با یکدیگر، نقش مهمی در توسعه فرهنگی دارد و باید در این راستا با یکدیگر همدل و همراه باشیم.

سیدمصطفی جعفری تاکید کرد: برای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، باید در ابتدا از خود شروع کنیم و در این راستا نیز، برنامه‌ریزی مدونی برای توسعه مطالعه مفید بین اصحاب رسانه داریم که امیدواریم با همکاری کتابخانه‌های عمومی در راستا موفق عمل کنیم.

خانه مطبوعات قزوین

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
7 + 9 =